Bezlepková orechová

korpus: 10 vajec, 25dkg kryštálový cukor, 25dkg mleté orechy, 1 PL kakao, 1PL uvarená káva, maslo na potretie formy na pečenie krém: 1 ks 250 g smotany na šľahanie, 1 ks stužovač šľahačky, 1 ks mascarpone, 1 ks 250 g tvaroh zdobenie: ríbezlový lekvár, ovocie Žĺtka vymiešame s cukrom do penista, pridáme orechy, kakao a kávu. Do masy pridáme bielka vyšľahané do pevného snehu. Dáme piecť do okrúhlej formy (22 cm), ktorú sme potreli maslom. Dáme piecť do vyhriatej rúry (200 C) na cca 40 min. Počas pečenia si vymiešame krém, najskôr šľahačku so stužovačom a postupne pridáme všetky ďalšie suroviny určené do krému. Vychladnutý korpus prerežeme na dve časti. Jeden z nich natrieme lekvárom, na ktorý nanesieme v hrubej vrstve krém. Preložíme druhým korpusom, opäť potrieme lekvárom, krémom a ozdobíme ovocím podľa chuti

Autor: dagmar

Pozri tiež

Domáci parížsky šalát

tradične, no zdravšie Domáci parížsky šalát Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4.86 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.