Bravčové koleno na červenom víne

2 ks bravčové koleno s kožou, 100 ml olivový olej, 4 šalotky, 6 strúčikov cesnaku, 200 g koreňová zelenina, 200 ml červené víno, trochu čerstvého rozmarínu Postup: Kolená vykostíme, alebo kúpime vykostené. Mäso zvnútra osolíme, okoreníme, potrieme olejom a posypeme rozmarínom. Potom ho pomocou motúzika zviažeme do pôvodného tvaru. Zvonku osolíme a okoreníme a na panvici opečieme do zlata. Preložíme do pekáča. Vo výpeku opečieme zeleninu, pridáme nové korenie, bobkový list rozmarín a tymián. Orestujeme, pridáme 2 Pl hrubozrnej horčice, prilejeme víno. Prelejeme do pekáča na kolená, dolejeme vývar alebo vodu Pečieme v rúre 2,5 – 3 hodiny pri 150 st. C. Vyberieme guličky a bobkový list a pomixujeme.

Autor: Erika Vrlakova

Pozri tiež

Domáci parížsky šalát

tradične, no zdravšie Domáci parížsky šalát Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4.86 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.