2 ks bravčové koleno s kožou, 100 ml olivový olej, 4 šalotky, 6 strúčikov cesnaku, 200 g koreňová zelenina, 200 ml červené víno, trochu čerstvého rozmarínu Postup: Kolená vykostíme, alebo kúpime vykostené. Mäso zvnútra osolíme, okoreníme, potrieme olejom a posypeme rozmarínom. Potom ho pomocou motúzika zviažeme do pôvodného tvaru. Zvonku osolíme a okoreníme a na panvici opečieme do zlata. Preložíme do pekáča. Vo výpeku opečieme zeleninu, pridáme nové korenie, bobkový list rozmarín a tymián. Orestujeme, pridáme 2 Pl hrubozrnej horčice, prilejeme víno. Prelejeme do pekáča na kolená, dolejeme vývar alebo vodu Pečieme v rúre 2,5 – 3 hodiny pri 150 st. C. Vyberieme guličky a bobkový list a pomixujeme.
Pozri tiež
kokosové ježe – kokosy na snehu
úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …