Bryndzová tatarská omáčka

letná, odľahčená, osviežujúca

Bryndzová tatarská omáčka
Bryndzová tatarská omáčka
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 3.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nový objav mojich chuťových pohárikov. Bryndzová tatarka <3 Odľahčená verzia, chuťovo veľmi výnimočná nielen pre bryndzofilov. Veľmi jednoducho si z nej vytvoríte aj omáčku napr. k stejku, alebo len ľahký letný dresing na šalát.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Bryndzová tatarská omáčka
Bryndzová tatarská omáčka
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 3.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nový objav mojich chuťových pohárikov. Bryndzová tatarka <3 Odľahčená verzia, chuťovo veľmi výnimočná nielen pre bryndzofilov. Veľmi jednoducho si z nej vytvoríte aj omáčku napr. k stejku, alebo len ľahký letný dresing na šalát.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Bryndzu, pochúťkovú smotanu, vodu a olej si dáme do mixéra s S nožmi, alebo s metličkovým mixérom rozmixujeme na hladký krém.
  2. Do zmesi pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, kyslú uhorku, pažítku, najemno nastrúhanú mrkvu a zamiešame. Dochutíme soľou, mletou červenou paprikou, trochou cukru, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou podľla chuti.
  3. Ak si chcete spraviť bryndzový dresing, alebo omáčku, vymixujte bryndzu, smotanu, vodu, olej a koreniny do riedkej konzistencie (viacej vody). Dochuťte koreninami a citrónovou šťavou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Jeden komentár

  1. Vynikajúca! Dala som menej samotnýchuhoriek a namiesto vody šťavu z nákladných uhoriek. Mňam ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.