CHLEBÍK od srdca kváskový

Upiecť dobrý, chutný a jedlý kváskový chlieb bolo umenie, po 2 pokusoch končiacich v koši alebo ako papanica pre zajacov, sa to podarilo! Tu je ret: Vychádzam už z overených, ale nakoľko pre 2 ludi nam bol vždy toho veľa som dala všetkého 1/2 110g kvásku /urobeného z 90g celozrnnej ražnej muky a 90g vody a lyžičky naštartovaneho kvasku, kt. Ste si vybrali z chladničky/ ja z mojho kvasku odoberam po lyzicke a dokrmujem/ 230g spaldovej celozrnnej hladkej 180g spaldovej celozrnnej 235 ml vody 1KL sol A pridavam sezamove semiacka, tekvicove a slnečnicove. Postup: 1.rano 5:15 zarobim na rozkvas 2.po praci , okolo 16:00 pridam vsetko ostatne supnem to uz do pekaca na chlieb obdlznikovej formy 20cmx10cm /dam tam papier na pecenie!!/ a na 3hh do rury na 50stupnov, pekne mi vyskoci. 3. Ked uz je ako tak vykysnuty, vyberiem ho dam ruru na maximu /zhora-zdola/ dam tam plech s vodou a cakam na vyhriatie 4. Na maximum peciem 10min, potom stisim na 180 a dopekal 35min, medzicasom obcas pofrkam chlieb vodou. 5. Po upeceni vyberiem z plechu a papiera na necham chladnut na nejakom rošte /aby sa to zospodu vychladilo/ That’s all 🙂

Autor: Jana Krajcovicova

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.