Chutná domáca torta

Veľmi rada pečiem a hlavne torty. Tie sa stali mojou srdcovou záležitosťou. Ponúkam vám recept na chutnú domácu tortu bez zbytočných polotovarov, práškov, zmesí, ochucovadiel. Recept je jednoduchý, no výsledok chutí úžasne. Korpus: 9 vajec 9 lyžíc špaldovej hladkej múky (alebo klasickej bielej hladkej múky) 9 lyžíc trstinového cukru (alebo bieleho cukru) Krém: 4 dcl mlieka 15 dkg trstinového cukru 6 dkg Zlatého klasu 2 žĺtka 10 dkg masla 50 dkg jemného tvarohu drobné ovocie (jahody, maliny, čučoriedky, lesné ovocie) Postup: Bielky krátko rozšľaháme, pridáme cukor a vyšľaháme do tuhého snehu. Potom postupne po jednom zašľaháme žĺtky a nakoniec zľahka vareškou primiešame preosiatu múku. Na spodok tortovej formy dáme papier na pečenie, vylejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150-160 stupňov cca 1 – 1,5 hodinu. Po vybratí z rúry prevrátime formu hore dnom a necháme na mriežke vychladnúť. Boky obrežeme ostrým nožom a korpus vyklopíme. Časť mlieka dáme variť s cukrom, v druhej časti rozmiešame žĺtky a Zlatý klas, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť, nie však úplne, necháme ho trochu vlažný. Prešľaháme ho a postupne doň zašľaháme maslo a nakoniec tvaroh a štipku pravej mletej Bourbon vanilky. Korpusy si rozkrojíme na 4-5 plátov. Každý plát potrieme primeranou vrstvou krému a posypeme drobným ovocím. Vrstvy opakujeme. Naplnenú tortu dáme vychladiť do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Dobre vychladenú tortu môžeme ďalej dekorovať podľa vlastnej fantázie.. Táto dávka je určená pre formu s priemerom 24 cm. Dobrú chuť ?

Autor: Andrea Rogoňová

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.