Suroviny 60 g masla 180 g horkej čokolády 2 lyžice kakaa 60 g cukru 3 vajcia 200 g hladkej múky 0,5 čajovej lyžičky kypriaceho prášku štipka soli 1 vanilkový cukor na obaľovanie: 100 g práškového cukru Postup prípravy 1. Pripravíme si všetky ingrediencie .Vajcia vyšľaháme mixérom.Za stáleho miešania postupne pridávame cukor a vanilkový cukor.Pridáme na rýchlosti šľahača. 2. čokoládu , maslo a kakao rozpustíme vo vodnom kúpeli. 3. Vaječnú zmes postupne pridávame do čokoládovej a všetko dôkladne vyšľaháme.Za stáleho miešania pridáme múku soľ a prášok do pečiva .Cesto sa vám bude zdať riedke ale musí trochu vychladnúť aby sa nám s ním dalo pracovať.Misku prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 2 – 4 hodiny do chladničky. 4. Po vychladnutí pomocou lyžice uberieme z misky kus hmoty, ktorú potom rukou vytvarujeme na loptičku, ktorú potom obalíme v práškovom cukre .Loptičky potom ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie , a pečieme pri 180 °C asi 10 minút. Koláčiky necháme vychladnúť na rošte ..
Pozri tiež
kokosové ježe – kokosy na snehu
úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …