4 vajíčka 1 PL ryžový sirup 2 a pol PL holandské kakao 1 ČL vínny kameň 3 PL strúhaný kokos 250g jemne hrudkový tvaroh 250g mascarpone kôra z jedného citrónu 15 kvapiek tekutej stévie (alebo osladiť podla chuti) višnový džem (alebo višňová sťava) višne Bielka oddelíme od žĺtok. Bielka si vyšľaháme do tuha. Odložíme bokom,. Žĺtka si vyšľaháme s ryžovým sirupom. Jemne pridáme kakao a vínny kameň. Prešľaháme. Nakoniec pridáme bielka a jemne premiešame. Formu ( ja som mala priemerom 23cm, koláč je teda tenší, vy kľudne dajte formu cca 20cm) vymastíme a vysypeme múkou a cesto doň vylejeme. Pečieme na 210°C cca 12 minút. Mascarpone si ručným mixérom zmiešame s tvarohom, citrónovou kôrou a stéviou. Vychladnutý korpus natrieme džemom, poukladáme višne a zakryjeme krémom. Vrch môžeme posypať strúhanou čokoládou.
Pozri tiež
kokosové ježe – kokosy na snehu
úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …