Čokoládová tortička s tvarohovo-mascarpone krémom a višňami (bez múky)

4 vajíčka 1 PL ryžový sirup 2 a pol PL holandské kakao 1 ČL vínny kameň 3 PL strúhaný kokos 250g jemne hrudkový tvaroh 250g mascarpone kôra z jedného citrónu 15 kvapiek tekutej stévie (alebo osladiť podla chuti) višnový džem (alebo višňová sťava) višne Bielka oddelíme od žĺtok. Bielka si vyšľaháme do tuha. Odložíme bokom,. Žĺtka si vyšľaháme s ryžovým sirupom. Jemne pridáme kakao a vínny kameň. Prešľaháme. Nakoniec pridáme bielka a jemne premiešame. Formu ( ja som mala priemerom 23cm, koláč je teda tenší, vy kľudne dajte formu cca 20cm) vymastíme a vysypeme múkou a cesto doň vylejeme. Pečieme na 210°C cca 12 minút. Mascarpone si ručným mixérom zmiešame s tvarohom, citrónovou kôrou a stéviou. Vychladnutý korpus natrieme džemom, poukladáme višne a zakryjeme krémom. Vrch môžeme posypať strúhanou čokoládou.

Autor: Michal Simko

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.