Cviklová lučina s čerstvým chrenom

Stvorená pre pravých gurmánov 🙂

Cviklová lučina s čerstvým chrenom
Cviklová lučina s čerstvým chrenom
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 3.78
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nátierky sú u nás v kurze. Preto vám s radosťou predstavujem môj nátierkový klenot. Je stvorená pre pravých gurmánov 🙂 Výrazná chuť cvikle, zjemnená maslom, odľahčená lučinou s finálnym štipľavým akcentom po čerstvom chrene. Tá úžasná farba je len začiatok, čím vás dostane do kolien 🙂 Je tak vychutená, že k nej nepotrebujete nič. Len kúsok tortilly alebo čerstvý chlebík 🙂
Množstvo Príprava
2-3 osoby 5 min.
Doba varenia
45 min.
Množstvo Príprava
2-3 osoby 5 min.
Doba varenia
45 min.
Cviklová lučina s čerstvým chrenom
Cviklová lučina s čerstvým chrenom
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 3.78
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nátierky sú u nás v kurze. Preto vám s radosťou predstavujem môj nátierkový klenot. Je stvorená pre pravých gurmánov 🙂 Výrazná chuť cvikle, zjemnená maslom, odľahčená lučinou s finálnym štipľavým akcentom po čerstvom chrene. Tá úžasná farba je len začiatok, čím vás dostane do kolien 🙂 Je tak vychutená, že k nej nepotrebujete nič. Len kúsok tortilly alebo čerstvý chlebík 🙂
Množstvo Príprava
2-3 osoby 5 min.
Doba varenia
45 min.
Množstvo Príprava
2-3 osoby 5 min.
Doba varenia
45 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Cviklu si v šupke dáme variť domäkka, cca 45 min. Cvikla musí byť celá ponorená a prikrytá pokrievkou. Keď je hotová, vyberieme, ošúpeme a ešte teplú pridáme do mixéra s S nožmi.
  2. K cvikle pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem chrenu a vymixujeme na hladký nadýchaný krém. Podľa potreby dochutíme a na záver najmeno nastrúhame čerstvý chren. Výborná je s domácimi špaldovými tortillami ( domace spaldove tortilly ) alebo bagetkami.
    K cvikle pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem chrenu a vymixujeme na hladký nadýchaný krém. Podľa potreby dochutíme a na záver najmeno nastrúhame čerstvý chren. Výborná je s domácimi špaldovými tortillami ( <a title="domace spaldove tortilly" href="https://www.tinkinerecepty.sk/domace-spaldove-tortilly/">domace spaldove tortilly</a> ) alebo bagetkami.
Poznámka k receptu

TIP : Čím viac lučiny pridáte, tým bude ružovejšia a jemnejšia.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

2 komentáre

  1. prave sme dojedli. bolo to super! a to hovorim ako pravy cviklovy neznasac. aj deturencom chutilo. mooc chutilo. takze velmi pekne dakujeme. bol to prvy recept z tvojho blogu, ktory sme skusili a po tomto uspechu, urcite nie posledny! 😉
    dakujeme!

  2. Fantasticka pomazanka, jemna chut cvikli v tomto spojeni ma prijemne prekvapila. Dali sme si k tomu domaci kvaskovy chlieb a hody sa mohli zacat. Vdaka Tinka za Vase chutne napady!?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.