Domov / Recept / Domáce špaldové krekry

Domáce špaldové krekry

Perfektné krekry pre návštevu, alebo len tak, na chrumkanie k telke 🙂

 

Domáce špaldové krekry
Domáce špaldové krekry
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rada chrumkám slané 🙂 Sú úžasné, naozaj. V kombinácii s cesnakom, hrubozrnnou soľou, alebo parmezánom TOP 🙂 veľmi sa k ním hodí cenakový dip, alebo salsa z pečenej papriky ( nájdete tu : https://www.tinkinerecepty.sk/pomazanka-z-pecenej-papriky/  ). Alebo len tak, s kečupom 🙂 Cesto je vlastne moje pizzové, ale bez oblohy.
Množstvo Príprava
cca 30 krekrov 5 minút
Množstvo Príprava
cca 30 krekrov 5 minút
Domáce špaldové krekry
Domáce špaldové krekry
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rada chrumkám slané 🙂 Sú úžasné, naozaj. V kombinácii s cesnakom, hrubozrnnou soľou, alebo parmezánom TOP 🙂 veľmi sa k ním hodí cenakový dip, alebo salsa z pečenej papriky ( nájdete tu : https://www.tinkinerecepty.sk/pomazanka-z-pecenej-papriky/  ). Alebo len tak, s kečupom 🙂 Cesto je vlastne moje pizzové, ale bez oblohy.
Množstvo Príprava
cca 30 krekrov 5 minút
Množstvo Príprava
cca 30 krekrov 5 minút
Čo budeme potrebovať
Množstvo: 30 krekrov
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov režim pizza. Ak nemáte pizzu tak teplovzduch, resp ventilátor, režim hore + dole.
  2. Múku, olej, víno, vodu, soľ a cukor si rukami vymiesime cesto. Trvá to naozaj chvíľku, je kompaktné, vláčne a výborne sa s ním pracuje.
  3. Rozdelíme ho na 4 kúsky. 2 z nich vyvaľkáme na pečiacom papieri úplne natenko. Koliečkom na pizzu ťaháme cestom zvrchu nadol a režeme na podlhovasté krekry. AKé tenké je na vás. Lepšie je koliečkom, nakoľko nožom sa cesto ťahá.
  4. Potrieme cesnakovou zmesou (prelisovaný cesnak zmiešaný s olejom). Cesnakom nešetrite je naozaj výborný, sčipsovie a zostane chrumkavý. Posolíme hrubozrnnou soľou (ak nie, klasickou. Ja osobne používam himalájsku alebo morskú. Striedam. Určite nie klasickú jodidovanú, nie je moc zdravá. Dáme piecť do trúby vyhriatej na 200 stupňov cca 12-13 min. Sledujte, aby nezhoreli.
  5. Medzitým si na druhý pečiaci papier zopakujeme postup čiže natenko vyvaľkáme zvyšné dve cestá, rozdelíme koliečkom a posyepeme parmezánom. Dáme upiecť. Sú výborné.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Bleskové chlebové placky

Najrýchlejšie domáce pečivo Bleskové chlebové placky Hodnotienie: 20 Hodnotenie: 2.9 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.