Domáce špaldové tortilly

240g celozrnnej špaldovej múky 135g hladkej špaldovej múky 270ml horúcej vody 1 a pol ČL himalájskej soli 4 a pol PL olivového oleja odu dáme zohriať do bodu varu. V mise si zmiešame múky a soľ. Pridáme olej a horúcu vodu. Pozor na obarenie! Vypracujeme cesto, ktoré necháme 20minút odpočívať pri izbovej teplote prikryté útierkou. Cesto si rozdelíme na 6 častí a každú čas vyvaľkáme na pomúčenej doske. Opekáme na väčšej rozpálenej suchej panvici. Tortillu otočíme po chvíľke, ako sa na nej začnú tvoriť bubliny. Ak chcete, aby bola ešte mäkšia, obrúsok navlhčite a vložte medzi tortilly.

Autor: Michal Simko

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.