Domaci chlieb

6 pohárov muky -( 1x T650, 2x graham, 2xspaldova celozrnna a 1x razna) 3 pohare horúcej vody z kohútika 1/2 lyzicky drozdia 2,5 lyzicky soli 1 lyžička racse, lanovych , sezamovych a slnecnicovych semienok Do misy si dame vsetky druhy muky a premiesame, pridame drozie, ktore zlahka vmiesame do muky. Potom pridame sol a semienka. Vsetko zlahka premiesame metlickou aby sa muka prevzdusnila. Nakoniec priadame horucu vodu a zmiesame s mukou, tak aby sme nemali hrudky. Misu zatvorime a dame do vypnutej rury na tri hodiny. ( v rure je stabilna teplota) Po troch hodinach, misu s cestom vyberieme. Ruru nastavime na 230 C a vložíme do nej liatinovú nádobu s vekom. (alebo jensku misu s vekom) Cesto vyklopíme na dosku, bude sa zdat trocha riedke, z kazdej strany ho prelozime a vytvarujeme bochnik, poprasime mukou a nechame odlezat pokial sa nam nevyhreje rura. Ked je rura vyhriata na pozadovanu teplotu, nadobu vyberieme a opatrne do nej preložíme cesto . Pečieme zakryté cca 30 min. Po 30 min dáme dole vrchnák a dopečieme cca 15 min. Hotovy chlebik ma duty zvuk, vyklopime a nechame vydychat ak uz nie je horuci zabalime do utierky. Krajame az ked uplne vychladne. PS: Muku je mozne kombinovat podla chuti a moznosti, semienka je mozne vynechat okrem rasce.

Autor: Val Dusa Sochan

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.