Domáci vanilkový cheesecake s ovocím ;)

Na prípravu dezertu potrebujeme: 500g Mascarpone 250g maslových sušienok 120g masla 120g kyslej smotany 120g kryštálového cukru 2 vajcia 1 lyžička vanilkovej arómy Postup: Sušienky rozdrvíme pomocou valčeka na cesto, avšak pozor, aby sme ich nerozdrvili príliš. Rozdrvené sušienky zmiešame s rozpusteným maslom, aby sme dostali zrnitú hmotu. Touto hmotou rovnomerne pokryjeme formu na pečenie, ktorá je pokrytá papierom na pečenie. Takto pripravenú hmotu necháme vychladnúť v tortovej forme aspoň pol hodinku. Zatiaľ si pripravíme krém. Rozmiešame vajíčka s Mascarpone, smotanou, cukrom a vanilkovou arómou. Krém vylejeme na sušienkové cesto, ktorē vyberieme z chladničky. A dáme piecť na 45 min na 180 stupňov. Potom dezert necháme ešte vo vypnutej rúre pol hodinku. Na dezert môžme poukladať čersté ovocie a zaliať želatinou, ktorú urobíme podľa návodu na zadnej strane.Pred podávaním necháme dezert vychladnúť minimálne 3hodiny. Dobrú chuť !!! 😉

Autor: Gabriela Cervanova

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.