FIT Marlenka

Chuti skvelo aj bez kila cukru 🙂 cesto • 6 PL hladkej celozrnnej špaldovej múky, • 5 PL mletých orechov, • 4 vajcia, • 1 PL kypriaceho prášku do pečiva, • 6 PL trstinového cukru, • 1/8 šálky vody. KRÉM • 250g jemného nízkotučného tvarohu, • 3-4 PL medu, • 1 ČL vanilkového extraktu, • 2 PL mletých orechov, Poleva • 40g kvalitnej horkej čokolády. POSTUP • Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mleté orechy a vodu. Žĺtkovú zmes pridáme k bielkom a jemne stierkou zamiešame, aby sa cesto spojilo a ostalo nadýchané. • Menší plech vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom, dá sa použiť aj silikónová forma, napr. na biskupský chlebík. Pečieme na 170°C asi 45 minút. Hotový koláčik necháme odpočinúť a vychladnúť. • Tvaroh zmiešame s orechmi, osladíme medom a dochutíme vanilkovým extraktom. Upečený korpus som prekrojila na dva (na polovicu plechu) a každý som ešte prekrojila na polovicu (výškovo) ak sa pečie vo forme na chlebík stačí prekrojiť 3x na pláty. Pláty plníme tvarohovou plnkou, poslednú vrstvu tvorí tvaroh, na ktorý som namrvila trochu cesta a zmiešala s orechami. Nakoniec vo vodnom kúpeli rozpustíme asi 40g čokolády a koláč jemne polejeme.

Autor: 5KA

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.