Gratinované zemiaky s ružičkovým kelom a tuniakom

Výborná odľahčená verzia francúzskych zemiakov 🙂

 

Gratinované zemiaky s ružičkovým kelom a tuniakom
Gratinované zemiaky s ružičkovým kelom a tuniakom
Hodnotienie: 11
Hodnotenie: 3.64
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem sezónne variť a s radosťou čakať na každú jednu plodinu, vymýšlať z nej recepty, ktoré potom vychutnávam na jazýčku <3 hravo, zdravo, chutne a bez výčitiek <3 táka je moja kuchyňa :) nazriete do nej? :*
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
35-40 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
35-40 min
Gratinované zemiaky s ružičkovým kelom a tuniakom
Gratinované zemiaky s ružičkovým kelom a tuniakom
Hodnotienie: 11
Hodnotenie: 3.64
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem sezónne variť a s radosťou čakať na každú jednu plodinu, vymýšlať z nej recepty, ktoré potom vychutnávam na jazýčku <3 hravo, zdravo, chutne a bez výčitiek <3 táka je moja kuchyňa :) nazriete do nej? :*
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
35-40 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
35-40 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov bez ventilátora.
  2. Kel si umyjeme, odrežeme kúsok zospodu a spodné dva listy odstránime. Prerežeme si ho napoly a minutu oblanšírujeme. Tzn: hrniec s osolenou vodou privedieme do varu, vhodíme tam kel na presne 2 minuty vodu zlejeme a ihneď dáme kel do studenej vody. Je to dobré kvôli tomu, že kel nám nestratí na farbe a zostane chrumkavý.
  3. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na tenšie kolieska a uložíme ich na dno zapekacej misky. Na zemiaky si rozvrstvíme rovnomerne kel. Na to opäť zemiaky, konzervu tuniaka stečeného zo šťavy a na to na kolieska nakrájanú cuketu.
    Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na tenšie kolieska a uložíme ich na dno zapekacej misky. Na zemiaky si rozvrstvíme rovnomerne kel. Na to opäť zemiaky, konzervu tuniaka stečeného zo šťavy a na to na kolieska nakrájanú cuketu.
  4. Vymiešame si zálievku - smotanu, vajíčka, soľ, čerstvá petržlenová vňatka, najemno nakrájaný pór, pažítka a drvená rasca, rozmiešame poriadne habarkou aby sa nám vajcia spojili so zmesou a dáme zapiecť do rúry na cca 30-35 min. Uvidíte to podľa toho, že nám zmes začne hnednúť. Vtedy vyberieme, nastrúhame na hrubo na vrch syr, potom nastrúhame najemno mrkvu a dáme ešte zapiecť na 10 min.
    Vymiešame si zálievku - smotanu, vajíčka, soľ, čerstvá petržlenová vňatka, najemno nakrájaný pór, pažítka a drvená rasca, rozmiešame poriadne habarkou aby sa nám vajcia spojili so zmesou a dáme zapiecť do rúry na cca 30-35 min. Uvidíte to podľa toho, že nám zmes začne hnednúť. Vtedy vyberieme, nastrúhame na hrubo na vrch syr, potom nastrúhame najemno mrkvu a dáme ešte zapiecť na 10 min.
Poznámka k receptu

TIP : Výborne sa k jedlu hodí čerstvý cviklový šalát.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.85 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.