Domov / Recept / Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Perfektná záležitosť na letné grilovačky, ako snack, či rýchla večera 🙂

Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Leto grilované, moje milované 🙂 šťavnaté steaky, plné misky čerstvého šalátu a......GRILOVANÝ HERMELÍN 🙂 Zbožňujem ho najviac, samotný k chlebíku, k vínku a najmä takto upravený.. Je to fantastická príloha aj v prípade, že k Vám zavítajú vegetariáni, nemusia zostať len na šaláte. 🙂 Pripraviť si ho môžete aj v rúre, bežne robievam na večeru. 🙂
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
15-20 min
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
15-20 min
Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Leto grilované, moje milované 🙂 šťavnaté steaky, plné misky čerstvého šalátu a......GRILOVANÝ HERMELÍN 🙂 Zbožňujem ho najviac, samotný k chlebíku, k vínku a najmä takto upravený.. Je to fantastická príloha aj v prípade, že k Vám zavítajú vegetariáni, nemusia zostať len na šaláte. 🙂 Pripraviť si ho môžete aj v rúre, bežne robievam na večeru. 🙂
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
15-20 min
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
15-20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Najprv si nastriháme 2 ks alobalu, väčšie štvorce, aby sme ich mohli aj s plnkou zavinúť do batôžka. Nakrájame si všetku potrebnú zeleninu. Hermelín odstránime z alobalu, alobal vyhodíme, nebudeme potrebovať.
  2. Do stredu alobalu nalejeme trošku oleja, posypeme grilovacím korením a položíme hermelín. Trošku môžeme hermelínom krúživými pohybmi ten olej s korením rozotrieť. Hermelín posypeme pripravenou zeleninou, na vrch aj dokola. Pokvapkáme troškou oleja, zasypeme pizza korením, zavinieme do batôžka a dáme piecť na gril, prípadne do pahreby, alebo do rúry (180 stupňov) na cca 20 minút.
    Do stredu alobalu nalejeme trošku oleja, posypeme grilovacím korením a položíme hermelín. Trošku môžeme hermelínom krúživými pohybmi ten olej s korením rozotrieť. Hermelín posypeme pripravenou zeleninou, na vrch aj dokola. Pokvapkáme troškou oleja, zasypeme pizza korením, zavinieme do batôžka a dáme piecť na gril, prípadne do pahreby, alebo do rúry (180 stupňov) na cca 20 minút.
  3. Podávame s domácimi chipsami, alebo pečenými zemiakmi s rozmarínom, prípadne len tak so šalátom. Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu

TIP: hermelín môžete otvoriť, skontrolovať, či je už upečený, ak nie, zavinúť naspäť a dať ešte piecť.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šampiňónový paprikáš s knedľou

bezmäsitá bleskovka 🙂 Šampiňónový paprikáš s knedľou Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

Jeden komentár

  1. Perfektá stránka toto… už sa mi chladí cesto v chladničke na makové očká 🙂
    k hermelínu… ja som raz videla recept, že do hermelínu sa tenkým nožíkom urobí zboku dierka, cez ktorú sa vnútri rozreže hermelín napoly (okraje sa nerežú, len vnútro), natlačí sa doň vrstva vlašských orechov (na polky) a ugriluje tak. Fantasticky to chutilo. Možno nabudúce ako tip? 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.