Jablkový toskánsky koláč

Jeden z našich najobľúbenejších koláčikov-maxijablkový ? Potrebujeme: 200 g múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 100 ml mlieka, 2 vajíčka, 90 g cukru, vanilka/vanilkový cukor, 100 ml rozpusteného masla Všetky ingrediencie zmiešame dokopy. Cesto zamiešame v miske varechou, nie mixerom. Cesto musí byť hustejšie. 5 jabĺk očistíme a ošúpeme, 1-2 citróny odšťavíme. Jablká narežeme na štvrťky a z tých štvrtiek kolmo malé tenké plátky. Polejem ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Dobre ich so šťavou premiešame a dáme do cesta (bez šťavy). Pomaly zamiešame, bude to dost jablkové . Kto ma rád, môže pridať hrozienka alebo posekané orechy. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú vymastíme a vysypeme múkou alebo môžme vystlať papierom na pečenie. Vrch koláča sa môže podľa chuti posypať pred pečením škoricou a kokosovým cukrom. Pečieme pri 180°C približne 1 hodinu. My uz doma robíme z dvojitej dávky, rovno na velký plech ?

Autor: andrejka

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.