Jánsky orechový likér / orechovica

svätojánsky orechový likér

Jánsky orechový likér / orechovica
Jánsky orechový likér / orechovica
Hodnotienie: 46
Hodnotenie: 4.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem slovenské tradície. Ctím ich, uznávam, ohromne rada pripravujem a potom hostím návštevu ❤Fantastický svätojánsky likér z mladých orechov. Najhoršie na týchto likéroch je, že ich naložíte a musite na ne jednoducho "zabudnút" na dva mesiace. Ale tá výsledná chuť je potom dokonalá, stoji to za to. Ja ho raz určite dám do barikového sudu a zakopem do zeme aspoň na 5 rokov. Tento rok som oživila náš recept a spravila ho ešte voňavejším.
Jánsky orechový likér / orechovica
Jánsky orechový likér / orechovica
Hodnotienie: 46
Hodnotenie: 4.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem slovenské tradície. Ctím ich, uznávam, ohromne rada pripravujem a potom hostím návštevu ❤Fantastický svätojánsky likér z mladých orechov. Najhoršie na týchto likéroch je, že ich naložíte a musite na ne jednoducho "zabudnút" na dva mesiace. Ale tá výsledná chuť je potom dokonalá, stoji to za to. Ja ho raz určite dám do barikového sudu a zakopem do zeme aspoň na 5 rokov. Tento rok som oživila náš recept a spravila ho ešte voňavejším.
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Orechy si umyjeme a osušíme. Prekrojíme napoly a ešte napoly, aby boli štvrtinky. Pomaranče a limetku si ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska. Pridáme vanilku, kávu, klinčeky, celú škoricu, mätu a zalejeme alkoholom. Necháme macerovať 8 týždňov niekde na parapete okna na slnku zavreté vzduchotesne.
  2. Ak si ho chcete nechať ako digestívum a liek, len zlejte a užívate v malých dávkach. Je to skutočne všeliek proti anémii, hlienom, zlepšuje krvotvorbu, funkciu štítnej žlazy, trávenie i pečeň. Môžete si z neho spraviť aj likér, stačí ak si spolu zvaríme sirup 500 gram trstinového cukru alebo medu so 250 ml vody. Necháme vychladnúť a zamiešame do precedeného likéru. Chutí fantasticky. Tak nazdravie :*
    Ak si ho chcete nechať ako digestívum a liek, len zlejte a užívate v malých dávkach. Je to skutočne všeliek proti anémii, hlienom, zlepšuje krvotvorbu, funkciu štítnej žlazy, trávenie i pečeň. Môžete si z neho spraviť aj likér, stačí ak si spolu zvaríme sirup 500 gram trstinového cukru alebo medu so 250 ml vody. Necháme vychladnúť a zamiešame do precedeného likéru. Chutí fantasticky. Tak nazdravie :*
Poznámka k receptu

TIP: Likér po tých orechoch úplne sčernie, nebojte sa je to tak v poriadku.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pravidlá súťaže na Facebooku

Účasť v súťaži je možná len pre obyvateľov Slovenska, ktorí majú platný Facebook účet. Súťažiaci …

9 komentárov

  1. Super recept, len otázka…., ten pomer vody a cukru, resp. medu na sirup nemá byť opačný? T.j. 500ml vody a 250g sladidla?

  2. Orechovica hotova, ale viete prosim poradit, ci sa daju aj tieto orechy este nejako vyuzit alebo len vyhodit?
    Dakujem

    • Zdravím vraj usušiť pomlieť a použiť do zákuskou neviem neskúšala som to len môj manžel hovorí ale mňa by zaujímalo že či ten pomer sirupu ide na 1liter alkoholu lebo mi sme zarobili viac a muž vraví z3 to je na 4l ten sirup mne sa to nezdá

    • Alkohol z tých orechov vylúhoval všetko užitočné. Ľudia, pochopte, že zero waste neexistuje! Niečo treba aj vrátiť prírode na zrecyklovanie.

  3. Mne to nesčernelo celkom, myslím, že to citrusy vyťahali. Je to tak v poriadku? Nemohlo sa to pokaziť?

  4. Keď sú už po 8 tyzdnoch orechy dávam ich variť.do troška vody s cukrom variť do mäkka. Používam na bolesť.zaludka .Orechy zjesť. mne to chuti.robievala to.moja mama a robím.kazdy rok.

  5. Ja by som sa chcela opýtať či je v poriadku ak sú pomaranče sivo-čierne.? Ďakujem za radu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.