Jogurtový zákusok s broskyňami

Postup: 2 celé vajíčka vymiešame v mixéri so 100g trstinového cukru do peny. Znížime otáčky a pomaly prilejeme 100g rozpusteného a vychladnutého masla, 150ml mlieka a nakoniec vmiešame 300g hladkej preosiatej múky a 2 lyžičky prášku do pečiva.Vznikne nám redšie ťahavé cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Jednu časť vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. V druhej mise si vymiešame ďalšie dve celé vajíčka s 80g trstinového cukru do peny, pridáme jeden téglik hustého bieleho jogurtu a pomaly premiešame. Pridáme jednu lyžicu domáceho vanilkového cukru a dva vanilkové pudingy. Cesto vylejeme do formy na prvú polovicu prvého cesta a navrch poukladáme nakrájané broskyne (alebo iné ľubovoľné ovocie podľa chuti) a prikryjeme ho druhou polovicou prvého cesta. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov cca 60 minút. Vyskúšame špajdľou či už je upečený. Necháme ho vychladnúť a servírujeme.

Autor: Lenka Repiska

Pozri tiež

Výborné cviklové palacinky

Výborné a svieže Cviklové palacinky Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 4.5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spísala …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.