Domov / Recept / Kelová polievka so šošovicou

Kelová polievka so šošovicou

zimná zahrievačka

Kelová polievka
Kelová polievka
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 3.75
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kel je naozaj úžasná zelenina. Vedeli ste, že obsahuje vyšší obsah vitamínu C ako citrusové plody? Je významným zdrojom kyseliny listovej, má vysoký podiel vlákniny a tým podporuje trávenie, taktiež znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje cievy a štartuje nám imunitný systém.
Množstvo Príprava
1-1,5 l (3 porcie) 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
1-1,5 l (3 porcie) 10 min
Doba varenia
10 min
Kelová polievka
Kelová polievka
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 3.75
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kel je naozaj úžasná zelenina. Vedeli ste, že obsahuje vyšší obsah vitamínu C ako citrusové plody? Je významným zdrojom kyseliny listovej, má vysoký podiel vlákniny a tým podporuje trávenie, taktiež znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje cievy a štartuje nám imunitný systém.
Množstvo Príprava
1-1,5 l (3 porcie) 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
1-1,5 l (3 porcie) 10 min
Doba varenia
10 min
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu.
  2. Na masle/kačacej masti si speníme pokrájanú cibulu minútku dosklovita. Cesnaky si posekáme na malé kúsky, pridáme k cibuli a minútku prehrejeme. Pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem majoránky, vňaťky a citrónu, premiešame, zalejeme vodou a varíme cca 10 minút od bodu varu.
  3. Keď je polievka uvarená, vyberieme bobkový list a čiastočne párkrát tyčovým mixérom rozmixujeme. Polievka tak dosiahne intenzívnejšiu chuť a zároveň sa zahustí, čiže nemusíme pridávať múku, ktorá nám naopak chuť berie.
  4. Dochutíme soľou, majoránkou, čerstvou petržlenovou vňaťou a kvapkou citrónovej šťavy, dodá úžasnú sviežosť.
Poznámka k receptu

TIP: Cibuľku môžete nahradiť pórikom a kel bielou kapustou. Ak máte radi intenzívnejšiu chuť, na záver môžete prelisovať ešte jeden strúčik cesnaku. Do polievky môžete pridať aj mäsko, či už z vývaru morčacie krky, alebo zvlášť uvarené bravčové koleno. Prípadne začnite varenie orestovaním na drobné kúsky nakrájaného kuracieho či morčacieho mäsa.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Jesenná hŕstková

jesenná tradičná zahrievačka Jesenná hŕstková Hodnotienie: 9 Hodnotenie: 2.33 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Polievka …

2 komentáre

  1. Mňam. Trochu som musela upraviť pomer surovín, lebo však kel môže byť malý i veľký, takisto zemiaky, či ostatné suroviny. Ale recept skvelý, polievočka moc chutila ☺

  2. Super polievka, jednoducha a rychla. Jednotlive suroviny sa krasne doplnaju.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.