Kokosovo-mandľový koláčik (bez lepku, bez laktózy)

Na cesto si v jednej mise zmiešame mlieko, cukor a vajíčka. V druhej mise si zmiešame kukuričnú múku, mleté mandle, karob a kakao. Suché ingrediencie pridáme k vajíčkovej zmesi a ručnou metličkou poriadne premiešame. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180°C cca 18-20 minút. Cesto necháme po upečení vychladiť. Na plnku si jednoducho zmiešame smotanu, cukor a kokos a dáme do chladničky na 30minút. Potom plnku rovnomerne rozotrieme na cesto a dáme znova do chladničky. Na polevu si v hrnci za stáleho miešania rozpustíme čokoládu so smotanou. Necháme trošku vychladnúť. Polevu vyelejeme na kokosovú plnku a rovnomenrne rozotrieme. Koláčik necháme zachladiť a potom pokrájame.

Autor: Maria Simkova

Pozri tiež

Domáci parížsky šalát

tradične, no zdravšie Domáci parížsky šalát Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4.86 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.