Krátke mäsko s pečenými hranolkami

Rýchle, chutné a takmer bez námahy 🙂

Krátke mäsko s pečenými hranolkami
Krátke mäsko s pečenými hranolkami
Hodnotienie: 43
Hodnotenie: 4.09
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Jedlo z môjho detstva, doteraz ho milujem a zaraďujem do TOP 3. Voláme to krátke mäsko s pečenými hranollami. Je to zdravá náhrada za vyprážané kuracie nugetky a fritované hranolky. Veľmi rýchlo spravené, v marináde vám vydrží aj tri dni, čím dlhšie, tým chutnejšie, šťavnaté výborné aj do placiek, alebo hamburgerov.
Množstvo Príprava
3 osoby 15 min.
Doba varenia
10 a 30 min.
Množstvo Príprava
3 osoby 15 min.
Doba varenia
10 a 30 min.
Krátke mäsko s pečenými hranolkami
Krátke mäsko s pečenými hranolkami
Hodnotienie: 43
Hodnotenie: 4.09
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Jedlo z môjho detstva, doteraz ho milujem a zaraďujem do TOP 3. Voláme to krátke mäsko s pečenými hranollami. Je to zdravá náhrada za vyprážané kuracie nugetky a fritované hranolky. Veľmi rýchlo spravené, v marináde vám vydrží aj tri dni, čím dlhšie, tým chutnejšie, šťavnaté výborné aj do placiek, alebo hamburgerov.
Množstvo Príprava
3 osoby 15 min.
Doba varenia
10 a 30 min.
Množstvo Príprava
3 osoby 15 min.
Doba varenia
10 a 30 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na hranolky a dáme do studenej vody odstáť na 15 min., aby nám vytiahla škrob.
  2. Mäsko si nakrájame na krátke pásiky alebo kúsky, zmiešame s ostatnými ingredienciami na marinádu. Dochutíme soľou, mletou rascou, červenou paprikou a kurkumou. Odložíme do chladničky.
  3. Zemiaky zlejeme z vody, zamiešame trochu olivového oleja a soli a vysypeme na plech s pečiacim papierom. Pečieme dozlata cca 25-30 min. Hranolky počas pečenia 2 x naberieme a otočíme na druhú stranu, aby sa nám pekne prepiekli.
  4. Mäsko pripravíme na rozpálenom oleji a opekáme sprudka cca 8 minút. Podávame s dipom alebo kečupom 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

Jeden komentár

  1. Rada by som sa opytala tie 2 vajicka idu tiez do marinady? Dakujem

Napísať odpoveď pre Miriama Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.