KRKOVIČKA PREŠPIKOVANÁ KOREŇOVOU ZELENINKOU A CESNAKOM PEČENÁ NA ROZMARÍNE S UPICHANÝMI ZEMIAKMI A KOPROVOU OMÁČKOU

Na pečenú krkovičku potrebujeme: riadny kus bravčovej krkovičky soľ, 4 druhy korenia v mlynčeku, bio vegetu olej, biele víno vetvičky rozmarínu vývar dve mrkvy, jeden petržlen, 4 strúčiky cesnaku olej Na omáčku: 2 lyžice špaldovej hladkej múky asi 750 ml mlieka šľahačkovú smotanu soľ, korenie, bio vegetu kôpor kus masla Na upichané zemiaky, klasika, uvarené zemiaky, pridáme kus masla, troška mlieka a upicháme 😀 Krkovičku si očistíme, zeleninu si našúpeme a nožom si mäso riadne prešpikujeme na oboch stranách mrkvou, petrzľenom a cesnakom, aby keď ju po upečení budeme krájať, aby sme mali všade tak pekne rozmiestnenú zeleninu 🙂 Takto celý kus mäsa nasolíme, riadne okoreníme, ovegetíme. Malý plech si dáme na oheň, pridáme asi 5 vetvičiek rozmarínu a mäso sprudka zo všetkých strán opečieme. Mäso nachvíľu vytiahneme, do výpeku pridáme deco vývaru, deco vína, mäso vložíme naspäť, zakryjeme alobalom a asi hodinu pečieme zakryté na 190 stupňov, samozrejme sledujeme, či je mäso už mäkké, aj je, odkryjeme ho a necháme zapiecť 😀 Omáčku pripravíme: Kus masla si dáme do hrnca, pridáme múku a spravíme zásmažku. Keď je múka opečená nalejeme mlieko a riadne vymiešame metličkou, okoreníme, osolíme a ovegetujeme 😀 keď nám to začne vrieť pridáme smotanu a nakrájaný kôpor, chvíľu povaríme a odstavíme 😀 Podávame k plátkom mäsa s upichanými zemiakmi

Autor: Michaela Rybnikarova

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.