O tom, že torta dokáže byť chutná aj bez krému, niet pochýb.. Dôkazom je aj táto moja mrkvová torta, ktorej chuť milujem 🙂 Budeme potrebovať: 150g celozrnnej hladkej múky (prípadne špaldová hladká) 130g kvalitného trstinového cukru 3 malé lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov 50g strúhaného kokosu 100g nasekaných vlašských orechov postrúhaná kôra z 1 menšieho citrónu (najlepšie bio) 150g najemno postrúhanej mrkvy 100 ml kokosového oleja 1-2 lyžičky trstinovej melasy 1 lyžica citrónovej šťavy 3 vajíčka Suché suroviny premiešať, pridať tie tekuté a dobre vymiešať alebo vyšľahať ručným šľahačom. Vyliať do tortovej formy, do ktorej sme na spodok dali papier na pečenie a vložiť do rúry vyhriatej na 150-160 stupňov. Zabudla som stopnúť dobu pečenia, ale cca 25-30 minút.. Upečenú tortu necháme trochu vychladnúť a zatiaľ si pripravíme citrónovú polevu. Šťavu z cca 1 citróna vymiešame s práškovým cukrom (ja si robím práškový cukor z trstinového cukru pomixovaním), množstvo podľa hustoty, aby nebola veľmi hustá, ale ani riedka, a polejeme tortu. Kombinácia mrkvovej torty s kyslastou citrónovou polevou je úžasná.. Až tak, že som stihla odfotiť len takmer polovicu torty 😀 Suroviny vystačia na okrúhlu tortovú formu s priemerom 22-24 cm.
Pozri tiež
kokosové ježe – kokosy na snehu
úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …