pavlova torta

korpus: 4 ks vaječný bielok, 200 g práškový cukor, 1 KL kukuričný škrob, 1 KL ocot náplň: 250 g mascarpone, 2 PL práškový cukor, 200 g maliny, 1 KL vanilkový extrakt Bielka vyšľaháme a postupne k nim po lyžiciach pridávame práškový cukor. Šľaháme dokým nedostaneme lesklú, tuhú hmotu. Pridáme ocot, škrob a šľaháme ďalej. Hotový krém nanesieme na plech tak, že vytvoríme koleso (priemer nechám na Váš výber), pričom okraje by mali byť trošku vyššie. Takto pripravenú tortu vložíme do vyhriatej rúry ( 120°C ) na cca 100 minút. Po tomto čase rúru vypneme, ale korpusy necháme pri otvorených dvierkach sušiť až do vychladnutia. Kým nám vychladne korpus, vyšľaháme mascarpone s cukrom a vanilkovým extraktom. Tento krém nanesieme na tortu a na povrchu ju ozdobíme malinami.

Autor: dagmar

Pozri tiež

Domáci parížsky šalát

tradične, no zdravšie Domáci parížsky šalát Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4.86 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.