Plnena zemiakova taska

Na našu špecialitku potrebujeme: 8 veľkých zemiakov, ja som použila ružáky 4 malé cibuľky, tri jarné cibuľky 200 g tvrdého syra na strúhanie plechovičku šampiňónov dve menšie kuracie prsia kus mäsovej slaninky 4 lyžice kečupu lyžičku horčice soľ, čierne mleté korenie a rôzne farebné korenie olej Zemiaky v šupke si poriadne umyjeme, prekrojíme na poli a veľkou lyžicou vyrežeme jeho vnútro asi tak ako je mojej fotke. Postupne ukladáme na plech, ktorý sme si ale predtým okorenili rôžnymi druhmi korenia, ja som použila mlynčekové štvorfarebné, ale ja korenie so sušeným cItrónom, ale je na vás, môžte kľudne pridať aj grilovacie a taktiež, týmto korením okoreníme trocha aj poukladané zemiaky, ktoré nezabudneme aj osoliť. Takto pripravené zemiaky dáme do rúry na 200 stupňov, pokým sa nám nezačnú troška pripekať a chytať peknú hnedkastú farbu. Medzitým ako sa nám pečú zemiaky, si na panvici rozohrejeme olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, aj jarnú, orestujeme do sklovita, pridáme na drobno nakrájané kuracie prsia, osolíme, okoreníme, pridáme kečup, horčicu, ak sa nám mäsko uzavrie pridáme na úplne nadrobno nakrájanú slaninku a aj šampiňóny, ktoré taktiež nakrájame. Takto v krátkosi podusíme, ozaj len krátko. Do misky si nastrúhame syr a z neho asi jednu tretinu pridáme do našej zmesi, ešte raz premiešame a môžme plniť naše zemiačky. Ak sú zemiačky opečené, vytiahneme ich a veľkou lyžicou ich naplníme, dáme do rúry asi na 10 minút, opäť vytiahneme a posypeme syrom, nakoniec dáme ešte zapiecť a dobrotka je na svete grin – emotikon už len nakrájať zeleninku a naliať pivko a večera ako z rozprávky smile – emotikon A aby som nezabudla, odkrojky zo zemiakov samozrejme nezahadzujeme, buď ich použijeme na zemiakové placky, alebo čosi iné 🙂 DOBRÚ CHUŤ 🙂

Autor: Michaela Rybnikarova

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.