Bravčové rezne na prírodno a kôprová dijon omáčka
Bravčové rezne na prírodno a kôprová dijon omáčka
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Bravčové rezne (akékoľvek iné obľúbené mäsko) naprírodno a kôprová dijon omáčka s maslovými zemiakmi s mrkvičkou. Jednoduché, rýchle a pritom tak chutné 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Bravčové rezne na prírodno a kôprová dijon omáčka
Bravčové rezne na prírodno a kôprová dijon omáčka
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Bravčové rezne (akékoľvek iné obľúbené mäsko) naprírodno a kôprová dijon omáčka s maslovými zemiakmi s mrkvičkou. Jednoduché, rýchle a pritom tak chutné 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Na dno tlakového hrnca si dáme bravčovú masť, necháme rozpáliť a položíme mäso horčičou nadol. Kľudne poukladajte aj na seba. Necháme minútku zatiahnuť, podlejeme 2 deci vody, zavrieme tlakový hrniec a od momentu pískania varíme 20 min.
  2. Medzitým si ošúpeme zemiaky aj mrkvu, nakrájame na drobné kocky a dáme do hrnca. Pridáme 1 celý strúčik cesnaku a 1 bobkový list. Varíme cca 15 min. Vodu zlejeme, pridáme plát masla, soľ, muškátový oriešok a necháme pod pokrievkou postáť. Následne zamiešame.
  3. Keď je mäsko hotové, vyberieme ho, do smotany si primiešame škrob a následne vlejeme do šťavy. Mala by sa nám zredukovať a mierne zhustnúť. Ak nie, ešte trochu škrobu pridáme. Vždy rozmiešame mimo hrnca, až potom vlejeme, aby sa nám nespravili hrudky. Ak chceme sýtejšiu chuť omáčky, dochutíme ešte trochou dijon horčice. Pridáme nasekaný kôpor, citrónovú šťavu, soľ a trochu červenej papriky. Mäsko servírujeme preliate omáčkou 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.