Cesnakovo-bylinkové slimáčiky
Cesnakovo-bylinkové slimáčiky
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 3.79
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Najchrumkavejšie slané na svete <3 Môj najobľúbenejší slaný recept, čestné slovo je neskutočný <3 Mám ho od mojej svokričky, zľahka som ho modifikovala, čiže ešte aj zdravý :) Robte rovno dvojitú dávku, nebudete sa vedieť dojesť :D Každý hryz vám bude chrumkať a bylinkovo-cesnakové maslo rozvinie všetky vaše chuťové zmysly :* Bonus navyše, s cestom sa úžasne pracuje <3
Množstvo Príprava
36 kusov 45 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
18-20 min 45 min
Množstvo Príprava
36 kusov 45 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
18-20 min 45 min
Cesnakovo-bylinkové slimáčiky
Cesnakovo-bylinkové slimáčiky
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 3.79
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Najchrumkavejšie slané na svete <3 Môj najobľúbenejší slaný recept, čestné slovo je neskutočný <3 Mám ho od mojej svokričky, zľahka som ho modifikovala, čiže ešte aj zdravý :) Robte rovno dvojitú dávku, nebudete sa vedieť dojesť :D Každý hryz vám bude chrumkať a bylinkovo-cesnakové maslo rozvinie všetky vaše chuťové zmysly :* Bonus navyše, s cestom sa úžasne pracuje <3
Množstvo Príprava
36 kusov 45 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
18-20 min 45 min
Množstvo Príprava
36 kusov 45 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
18-20 min 45 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: kusov
Postup prípravy
  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misky a buď robotom, alebo ručne vypracujeme cesto. Cesto bude najprv lepivé, ak ho však budete trpezlivo vypracovávať, nakoniec bude vláčne a plastelínové. Ak by sa predsa lepilo, stačí ho z každej strany pomúčiť. Necháme vykysnúť 30-45 min, podla teploty u vás doma. Malo by zväčšiť dvojnásobne objem.
  2. Medzitým si pripravíme maslovú plnku. Maslo izbovej teploty dáme do nádoby, pridáme posekané bylinky, prelisujeme cesnaky, soľ, kurkumu, žĺtko a vyšľaháme mixérom do peny.
  3. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora, hore a dole režím.
  4. Cesto rozdelíme na tri bochníky a každý postupne vyvaľkáme na tenší obdĺžnik. A natrieme maslovou plnkou. Posypeme syrom a zavinieme. Každý šulec nakrájame na približne 12 trojuholníkov. Potrieme rozšlahaným vajíčkom, posypeme syrom a dáme piecť na 18-20 min, dozlatova. Voňajú NENORMÁLNE <3
    Cesto rozdelíme na tri bochníky a každý postupne vyvaľkáme na tenší obdĺžnik. A natrieme maslovou plnkou. Posypeme syrom a zavinieme. Každý šulec nakrájame na približne 12 trojuholníkov. Potrieme rozšlahaným vajíčkom, posypeme syrom a dáme piecť na 18-20 min, dozlatova. Voňajú NENORMÁLNE <3
Poznámka k receptu

TIP : v plne môžete syr zameniť napr za nivu.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.