Citrónovo ricottový čízkejk s ringlotami
Dámy a páni, predstavujem Vám dokonalý čízkejk <3 Rýchly, jednoduchý, zdravý, s minimom kalórií no napriek tomu úžasne krémový a smotanový 🙂 Čo viac dodať? Je to presne taký dezert ktorý máte hotový šup šup, je oblíž prst, doprajete svojmu telu dostatok proteínov a vôbec nemusíte mať žiadne výčitky svedomia. Sama tomu neverím ^_^.
Množstvo Príprava
20cm tortová forma 15min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
50min 2hodiny
Množstvo Príprava
20cm tortová forma 15min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
50min 2hodiny
Čo budeme potrebovať
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora.
  2. Sušienky si pomelieme v mixéri na prach, nalejeme roztopené maslo a zamiešame. Namiesto sušienok môžete použiť pomletý kokos, mandle, orechy, ďatle atď. Natlačíme do formy a dáme piecť na 160 stupňov cca 10 minút.
  3. Na sušienkový základ si poukladáme na pásiky nakrájané ringloty.
  4. Všetky ostatné ingrediencie si v miske premiešame metličkovým mixérom, aby sa nám spojili v hladkú zmes. Nastrúhame kôru z bio citróna (opatrne len žltú časť, biela je horká) a vyštikáme z celého aj šťavu. Nalejeme na ovocie a dáme piecť nie teplovzdušne! na 40 minút.Potom teplotu znížime o 10 stupňov a pečieme ďalších 10 minút. Následne vypneme trúbu a cheesecake necháme v nej 1 hodinu vychladnúť. Následne ho preložíme do chladničky, aby nám poriadne stuhol na 2 hodiny ideálne na celú noc. Na druhý deň je najlepší, ak to samozrejme vydržíte 😀
Poznámka k receptu

Ricotta je srvátkový vysokoproteínový výrobok, s vysokou nutričnou hodnotou, no nízkou hladinou tukou aj energetickou hodnotou, s nasladlou chuťou, veľmi ľahko stráviteľný, vhodný najmä pre deti 🙂

TIP : ak nemáte 20 cm formu, kľudne aj do 24, 26 cm bude síce nižší no na chuti to neuberie 🙂 potom pečte o 10 min menej.