Cuketové placky a cícerová kaša
Cuketové placky a cícerová kaša
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 3.83
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pri plackách tento týždeň ešte zostaneme, čo poviete? My ich máme naozaj veľmi radi. Cuketové a kelové sú podľa mňa najlepšie. V takomto sychravom počasí sa výborne hodí cícerové pyré, ktoré zahreje. Aj jedlo bez mäsa vie zasýtiť a byť výživné.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Cuketové placky a cícerová kaša
Cuketové placky a cícerová kaša
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 3.83
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pri plackách tento týždeň ešte zostaneme, čo poviete? My ich máme naozaj veľmi radi. Cuketové a kelové sú podľa mňa najlepšie. V takomto sychravom počasí sa výborne hodí cícerové pyré, ktoré zahreje. Aj jedlo bez mäsa vie zasýtiť a byť výživné.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cuketu si nastrúhame nahrubo, osolíme a necháme trochu vypotiť z vody.
  2. Medzitým si ošúpeme zemiaky a nakrájame na menšie kúsky. Zalejeme vodou , osolíme, prikryjeme pokrievkou a uvaríme domäkka cca 12 min.
  3. Stečenú cuketu si ručne ešte vyžmýkame. Pristrúhame najemno mrkvu, nahrubo feta syr, pridáme vajíčka, vločky, prelistujeme strúčik cesnaku a dochutíme soľou, rascou a majoránkou. Na panvici si rozohrejeme olivový olej alebo masť a opekáme na strednom ohni z každej strany pár minút dozlatova.
  4. Zo zemiakov si odoberieme asi deci vody ak chcete mať bezlaktózovú/kazeín verziu. Ak vám mliečne výrobky nevadia, mixnite cícer so sézamom a mliekom v mixéri na kašu. Do zemiakov tiež pridajte mlieko, maslo, cícerovú kašu a metličkovým mixeróm vyšľahajte na hladké jemné pyré. Dochuťte soľou, muškátovým orieškom a kvapkou citrónovej šťavy.
Poznámka k receptu

TIP: Pre expresnú verziu si môžete pripraviť len cícerové pyré. Cícer z konzervy zlejte, prepláchnite pod vodou a s horúcim mliekom a maslom rozmixujte v miréri na kašu. Ak chcete bezlaktózovú či kazeín free jedlo, kaša chutí výborne aj s horúcou vodou a olivovým olejom. Pre aromatickejšiu verziu môžete do mixovania pridať bazalku, alebo sušené rajčiny.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.