Domáca vegeta naložená v soli
Domáca vegeta naložená v soli
Hodnotienie: 24
Hodnotenie: 3.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keďže sa pomaly blíži sezóna jarnej zeleninky, tu je môj recept na pravú domácu vegetu z poctivých surovín 🙂 Je to náš rodinný recept, špecialita mojej maminky, na nesušenú, pomletú a naloženú v soli. Ušetríte veľa času, chutí báječne a vydrží aj rok 🙂
Množstvo
10 trojdecových pohárov
Množstvo
10 trojdecových pohárov
Domáca vegeta naložená v soli
Domáca vegeta naložená v soli
Hodnotienie: 24
Hodnotenie: 3.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keďže sa pomaly blíži sezóna jarnej zeleninky, tu je môj recept na pravú domácu vegetu z poctivých surovín 🙂 Je to náš rodinný recept, špecialita mojej maminky, na nesušenú, pomletú a naloženú v soli. Ušetríte veľa času, chutí báječne a vydrží aj rok 🙂
Množstvo
10 trojdecových pohárov
Množstvo
10 trojdecových pohárov
Čo budeme potrebovať
Množstvo: trojdecových pohárov
Postup prípravy
  1. Zeleninu si očistíme a aj spolu s bylinkami pomlieme na mäsovom mlynčeku. Pomletú zmes odvážime a na 1 kg zmesi pridáme 150 gram soli. Zamiešame a necháme odležať 12-24 hod.
  2. Zmes natlačíme do malých trojdecových pohárikov tak, aby medzi zeleninou nezostal vzduch a zavíčkujeme. Uskladníme do špajze, alebo pivnice. Zmes netreba sterilizovať, soľ zeleninu zakonzervuje a vydrží takto aj rok.
Poznámka k receptu

TIP: Zeleninu môžete pridať akúkoľvek aj kaleráb či tekvicu.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.