Dyňový vývar
Dyňový vývar
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tento vývar, okrem toho, že je liečivý, ako napokon každá polievka, je aj jedinečný, nakoľko je vlastne uvarený z „odpadu“, respektíve zo zvyškov. Rada varím týmto spôsobom, pretože jednak dokážeme spotrebovať to, čo nám ostane, a zároveň telu dodáme potrebné vitamíny aj živiny, a ešte to aj celé chutí. Vždy mám veľkú radosť, keď mi napíšete, že moje recepty sú variabilné, že ich dokážete prispôsobiť svojej chladničke a v chuti sa nič nezmení. Aj táto polievočka vás príjemne prekvapí neskutočnou farbou, úžasnou vôňou, plnou chuťou. Uvarenú ju máte naozaj rýchlo a s minimom práce. Nuž, čo viac si ešte priať!
Množstvo Príprava
6 porcii 5 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
6 porcii 5 min
Doba varenia
30 min
Dyňový vývar
Dyňový vývar
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tento vývar, okrem toho, že je liečivý, ako napokon každá polievka, je aj jedinečný, nakoľko je vlastne uvarený z „odpadu“, respektíve zo zvyškov. Rada varím týmto spôsobom, pretože jednak dokážeme spotrebovať to, čo nám ostane, a zároveň telu dodáme potrebné vitamíny aj živiny, a ešte to aj celé chutí. Vždy mám veľkú radosť, keď mi napíšete, že moje recepty sú variabilné, že ich dokážete prispôsobiť svojej chladničke a v chuti sa nič nezmení. Aj táto polievočka vás príjemne prekvapí neskutočnou farbou, úžasnou vôňou, plnou chuťou. Uvarenú ju máte naozaj rýchlo a s minimom práce. Nuž, čo viac si ešte priať!
Množstvo Príprava
6 porcii 5 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
6 porcii 5 min
Doba varenia
30 min
Postup prípravy
  1. Do kanvice dáme zovrieť 2 litre vody.
  2. Cesnak nakrájame nadrobno a na panvici rozhorúčime maslo. Necháme ich aj s celou rascou minútku speniť. Následne pridáme vnútro z tekvice – vlásočnice aj jadierka. Zamiešame a poprášime mletou červenou paprikou, zároveň pridáme prepolené čerstvé papriky a prepolené rajčiny. Následne pridáme to, čo nám v chladničke zo zeleniny zostalo, netreba sa báť kombinácií. Vhodíme vňate, zalejeme vriacou vodou a varíme približne 20 minút.
  3. Tekvicu nakrájame na hrubšie pásiky, pridáme fazulové struky vcelku a necháme variť 10 minút.
  4. Vývar scedíme, struky vyberieme, spolu s uvarenou tekvicou nakrájame na menšie kúsky a vložíme späť do polievky. Pridáme hrášok a necháme ešte 2 minutky povariť.
  5. Dochutíme mojím srdcovým kvartetom – soľou, citrónovou šťavou, čerstvou petržlenovou vňaťou a medom.
Poznámka k receptu

TIP: Do polievky môžete vhodiť akúkoľvek zostatkovú zeleninu proste kúsok toho a toho, čo vám zostane v chladničke z obeda, či raňajok. Vývar dostane úžasne na chuti.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.