Francúzska pomazánka
Francúzska pomazánka
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 4.57
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máme radi takú tú francúzsku pomazánku v modrom črievku z obchodu. Keďže ja sa so sójou ako takou nestotožňujem skrz gmo produkciu či hormonálne vlastnosti, snažila som sa doma vytvoriť rovnakú chuť zo zdravšej a výživnejšej strukoviny – cíceru. Trošku som ju ozdravila, doplnila o výživnú zeleninu a potrebný chlorofyl. Vyskúšajte, je neodolateľná. Príprava jednoduchá a rýchla 🙂
Množstvo Príprava
2-3 porcie 10 min.
Doba varenia
4 min.
Množstvo Príprava
2-3 porcie 10 min.
Doba varenia
4 min.
Francúzska pomazánka
Francúzska pomazánka
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 4.57
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máme radi takú tú francúzsku pomazánku v modrom črievku z obchodu. Keďže ja sa so sójou ako takou nestotožňujem skrz gmo produkciu či hormonálne vlastnosti, snažila som sa doma vytvoriť rovnakú chuť zo zdravšej a výživnejšej strukoviny – cíceru. Trošku som ju ozdravila, doplnila o výživnú zeleninu a potrebný chlorofyl. Vyskúšajte, je neodolateľná. Príprava jednoduchá a rýchla 🙂
Množstvo Príprava
2-3 porcie 10 min.
Doba varenia
4 min.
Množstvo Príprava
2-3 porcie 10 min.
Doba varenia
4 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľku aj pór si nakrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji cca minútku. Medzitým si najemno nastrúhame mrvku, petržlen, zmiešame s drvenou rascou a pridáme k restovanej zmesi. Ochutíme sójovou omáčkou a necháme dve minútky prepojiť chute.
  2. Do mixéra s S nožmi pridáme cícer, orestovanú zmes, maslo, čerstvé lístky bazalky, soľ, citrónovú šťavu a zmixujeme v pomazánku.
Poznámka k receptu

TIP: Pre výraznejšiu chuť môžete pridať prelisovaný cesnak. V prípade vegan verzie použite olivový olej. Ak máte radi pikantnú, zameňte cícer za bielu fazuľku, pridajte chilli a máte dokonalé chilli con carne na chlebíku 🙂 Pomazánka chutí výborne aj z červenej alebo žltej šošovice.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.