Gazdovské zemiaky
Gazdovské zemiaky
Hodnotienie: 47
Hodnotenie: 4.49
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Chrumkavé pečené zemiačky s roztečenou bryndzou, skaramelizovanou cibuľkou a opečenou slaninkou. Predvčerom som ich robila aj s dupľou, včera som ich robila opäť a keby môžem robím ich aj dnes. Fantastické sú. Úplne jednoduché jedlo, na ktorom si naozaj gurmánsky pochutíte. A takmer z jedného pekáča ☺️ Už len nabrať kapusku zo súdka a vychutnávať. Recept nájdete aj v mojej novej rodinnej knihe TRR3.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 minút
Doba varenia
45 minút
Množstvo Príprava
3 porcie 15 minút
Doba varenia
45 minút
Gazdovské zemiaky
Gazdovské zemiaky
Hodnotienie: 47
Hodnotenie: 4.49
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Chrumkavé pečené zemiačky s roztečenou bryndzou, skaramelizovanou cibuľkou a opečenou slaninkou. Predvčerom som ich robila aj s dupľou, včera som ich robila opäť a keby môžem robím ich aj dnes. Fantastické sú. Úplne jednoduché jedlo, na ktorom si naozaj gurmánsky pochutíte. A takmer z jedného pekáča ☺️ Už len nabrať kapusku zo súdka a vychutnávať. Recept nájdete aj v mojej novej rodinnej knihe TRR3.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 minút
Doba varenia
45 minút
Množstvo Príprava
3 porcie 15 minút
Doba varenia
45 minút
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov bez ventilátora.
  2. Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska – chipsy. Polejeme olivovým olejom, osolíme, pridáme rascu a premiešame. Plech si vymažeme maslom, rozložíme zemiaky a dáme piecť na 40 minút.
  3. Upečené chrumkavé zemiaky vyberieme, rozmrvíme na ne bryndzu a dáme zapiecť ešte na 5 minút.
  4. Slaninku si nakrájame na menšie kúsky a opečieme na suchej panvici dochrumkava. Dáme odtiecť na kuchynskú utierku. Cibuľku si nakrájame nadrobno alebo na polkolieska a osmahneme na masti, ktorú nám vytopila slaninka dozlatova. Ochutíme trochou trstinového cukru, soli a sójovou omáčkou.
  5. Hotové zemiačky posypeme skaramelizovanou cibuľkou, chrumkavou slaninkou a posekanou petržlenovou vňaťou.
Poznámka k receptu

TIP: K zemiakom môžete pridať aj na kolieska nakrájanú mrkvu, bataty, alebo tekvicu. Ak máte radi bryndzovejšie, pridajte dvojnásobok bryndze, alebo si spravte z druhej bryzdne topping – bryndzovú tatarku a s tým polejte zemiaky. Výborne k zemiačkom chutí aj kyslá kapusta. Výborne chutia aj len tak s bryndzou. Ak máte nové zemiaky, nemusíte ich šúpať, môžete ich nakrájať aj so šupkou. Namiesto petržlenovej vňate môžete pridať kôpor.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.