Jablková šarlotka s pudingom
Jablková šarlotka s pudingom
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4.29
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V špajzke sa na mňa usmievali už trošku zošuverené jabĺčka vhodné do koláča. Mala som takú chuť na šťavnatý koláčik, kde budú jabĺčka zľahka skaramelizované, šťavnaté, chrumkajúce po orechoch s nadýchanou ľahučkou piškótou, ktorá sa bude rozplývať na jazyku. A vtom som našla na internete recept na jablkovú šarlotku. Ihneď sa mi zapáčila a dokonca predčila moje očakávania. Úžasný koláčik. Zamilujete si, sľubujem.
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Jablková šarlotka s pudingom
Jablková šarlotka s pudingom
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4.29
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V špajzke sa na mňa usmievali už trošku zošuverené jabĺčka vhodné do koláča. Mala som takú chuť na šťavnatý koláčik, kde budú jabĺčka zľahka skaramelizované, šťavnaté, chrumkajúce po orechoch s nadýchanou ľahučkou piškótou, ktorá sa bude rozplývať na jazyku. A vtom som našla na internete recept na jablkovú šarlotku. Ihneď sa mi zapáčila a dokonca predčila moje očakávania. Úžasný koláčik. Zamilujete si, sľubujem.
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: forma
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 160-170 stupňov bez ventilátora. Formu si vymažeme maslom, vysypeme múkou a posypeme 1 PL trstinového cukru z celkového objemu.
  2. Jablká si ošúpeme, rozkrojíme na štvrtiny, vyberieme jadrovníky a ešte prepolíme štvrťtky na polovicu a opäť na polovicu. Rozvrstvíme na formu. Pomletými orechami posypeme jablká.
  3. Celé vajíčka aj so zvyšným cukrom (5 PL) si dáme do robota vyšľahať do krémova na 10 minút.
  4. Medzitým si uvaríme puding podľa návodu z mlieka, pudingového prášku a cukru. Dáme ho vychladnúť.
  5. Robot vypneme a do vyšlahanej zmesi pridáme múky – hladkú a celozrnnú. Ručne stierkou zapracujeme. Vylejeme 1/2 zmesi na pripravené jablká. Na túto zmes rozvrstvíme lyžicou uvarený puding cik cak. Následne pridáme zvyšnú našlahanú zmes, uhladíme a dáme piecť na 30 minút.
  6. Po 30 tich minútach navrch tortovej formy položíme alobal, alebo papier na pečenie, aby sa nepripálil a pečieme zakryté ešte 10 min. Upečený koláč vyklopíme hore dnom. Najlepšie chutí vychladnutý so šľahačkou.
Poznámka k receptu

TIP: Do cesta môžete pridať na prevoňanie aj škoricu, prípadne kakao, puding nahradiť jemným tvarohom zmiešaným so škrobom. Namiesto jabĺčok môžete pridať aj iné ovocie, kľudne aj zavárané.

Zdroj inšpirácie receptu: https://delikatesy.sk/

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.