Krémová šampiňónovo-hlivová polievočka
Krémová šampiňónovo-hlivová polievočka
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dlho som sa chystala na poctivú šampiňónovú krémovú polievku. Dnes sa mi podarila <3 Pridala som aj hlivu, na arómu trochu zeleru a veru každá jedna lyžica bola tak silným chuťovým zážitkom, ako už polievka dávno nie. Verím, že bude chutiť aj vám rovnako :*
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Krémová šampiňónovo-hlivová polievočka
Krémová šampiňónovo-hlivová polievočka
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dlho som sa chystala na poctivú šampiňónovú krémovú polievku. Dnes sa mi podarila <3 Pridala som aj hlivu, na arómu trochu zeleru a veru každá jedna lyžica bola tak silným chuťovým zážitkom, ako už polievka dávno nie. Verím, že bude chutiť aj vám rovnako :*
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a osmahneme na olivovom oleji dozlatova. CCa minútku – dve. Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky a pridáme k cibuľke. Pol minútky prehrejeme. Pridáme umyté, očistené a nakrájané hríby. Nahrubo nastrúhame zeler. Zalejeme 1-1.5 litrom vriacej vody z kanvice a od bodu varu, varíme 20 min.
  2. Polievku rozmixujeme. Dľa želanej konzistencie, akú máte radi, dolejeme ešte vodou. Prilejeme smotanu, vyžmýkame šťavu z citróna, osolíme, pridáme trochu medu a podávame posypané s mletou červenou paprikou. Ak máte radi ešte výraznejšie chute, môžete posypať cesnakovými krutómi. Ale v tomto prípade ich vôbe nie je treba.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.