Lávový koláčik s vanilkovou zmrzlinou
Lávový koláčik s vanilkovou zmrzlinou
Hodnotienie: 25
Hodnotenie: 3.96
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý koláčik, môj favorit. Zvonku chrumkavé, na jazyku sa rozplývajúce cesto, vnútri hriešne liata čokoláda. Rýchlo hotový a s kopčekom zmrzliny dokonalá symfónia chutí. Môžete si ho urobiť na xy spôsobov, špaldový, celozrnný, bezlepkový aj bezlaktózový a stále bude chutiť jedinečne. Môj dlho šperkovaný recept.
Množstvo Príprava
5 ks 15 min.
Doba varenia
7 min.
Množstvo Príprava
5 ks 15 min.
Doba varenia
7 min.
Lávový koláčik s vanilkovou zmrzlinou
Lávový koláčik s vanilkovou zmrzlinou
Hodnotienie: 25
Hodnotenie: 3.96
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý koláčik, môj favorit. Zvonku chrumkavé, na jazyku sa rozplývajúce cesto, vnútri hriešne liata čokoláda. Rýchlo hotový a s kopčekom zmrzliny dokonalá symfónia chutí. Môžete si ho urobiť na xy spôsobov, špaldový, celozrnný, bezlepkový aj bezlaktózový a stále bude chutiť jedinečne. Môj dlho šperkovaný recept.
Množstvo Príprava
5 ks 15 min.
Doba varenia
7 min.
Množstvo Príprava
5 ks 15 min.
Doba varenia
7 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Láva koláčik vždy pečte len toľko kusov, koľko zjete, nakoľko, keď vychladne nie je dobrý. Pripravené cesto však môžete mať v chlade aj 2 dni.
  2. Rúru si vyhrejeme na 190 stupňov bez ventilátora. Maslo s čokoládou roztopíme nad parou a necháme mierne vychladnúť.
  3. Vajcia si s cukrom vyšľaháme do peny, krátko prišľaháme vanilkový lusk a múku, len pokým sa nám zapracuje. Do vajíčkovej zmesi vlejeme čokoládovú zmes a ručne stierkou alebo metličkou zamiešame. Hmota bude mať mierne pudingovú konzistenciu.
    Vajcia si s cukrom vyšľaháme do peny, krátko prišľaháme vanilkový lusk a múku, len pokým sa nám zapracuje. Do vajíčkovej zmesi vlejeme čokoládovú zmes a ručne stierkou alebo metličkou zamiešame. Hmota bude mať mierne pudingovú konzistenciu.
  4. Silikónové misky si vymažeme maslom, vysypeme múkou a nalejeme do nich zmes mierne pod okraj. Pečieme v rúre 7 minút. Na pohľad ešte musia byť akoby nedopečené, stred sa vám bude zdať ešte morký. Každá rúra však pečie inak, ak by bol stred suchý, pečte o minútu kratšie, ak by bol mokrý, musíte ešte minútu dlhšie upiecť.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.