Morčacie závitky a batátové pyré
Morčacie závitky a batátové pyré
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 4.31
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborne dochutené šťavnaté mäsko s chrumkavou parmezánovou krustou a zvýraznené bazalkovým pestom. Dokonalú slankavú chuť dopĺňa sladkasté batátové pyré.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
15 min
Morčacie závitky a batátové pyré
Morčacie závitky a batátové pyré
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 4.31
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborne dochutené šťavnaté mäsko s chrumkavou parmezánovou krustou a zvýraznené bazalkovým pestom. Dokonalú slankavú chuť dopĺňa sladkasté batátové pyré.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Batát aj petržlen si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a dáme variť do vriacej vody na 10 minút.
  2. Medzitým si mäso vyklepeme natenko. Potrieme pestom, pridáme plátok syra a zrolujeme do rolky. Prichytíme špajlou. Rolku zvonku potrieme dijon horčicou, okoreníme, osolíme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Sprudka opečieme na kokosovom oleji z každej strany, prikryjeme a dusíme cca 10 min, resp. pokým je mäso hotové.
  3. Uvarenú kašu scedíme, pridáme kus masla, osolíme a nastrúhame muškátový oriešok, osolíme, kvapneme trošku citrónovej šťavy a popučíme pučidlom na pyré. Hotové mäsko prekrojíme napoly, vyberieme špajlu a podávame.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.