Nátierka z červenej šošovice
Nátierka z červenej šošovice
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca nátierka pre najmenších. Červená šošovica je najľahšie stráviteľná strukovina vhodná od prvého príkrmu. Hádžem ju skoro všade, obsahuje kyselinu listovú, vápnik, bielkoviny či železo. Obsahuje vitamín B, horčík a prispieva k zlepšeniu krvotvorby. Je ľahko stráviteľná a rýchlo uvarená ♡
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
8 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
8 min
Nátierka z červenej šošovice
Nátierka z červenej šošovice
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca nátierka pre najmenších. Červená šošovica je najľahšie stráviteľná strukovina vhodná od prvého príkrmu. Hádžem ju skoro všade, obsahuje kyselinu listovú, vápnik, bielkoviny či železo. Obsahuje vitamín B, horčík a prispieva k zlepšeniu krvotvorby. Je ľahko stráviteľná a rýchlo uvarená ♡
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
8 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
8 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu.
  2. Premytú šošovicu dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad a od bodu varu varíme 7 minút. Zlejeme z vody ak zostala, ale vodu nevylejeme, budeme ju potrebovať na rozriedenie nátierky.
  3. Do šošovice pridáme olej, citrónovú šťavu, soľ, kurkumu, obľúbené čerstvé bylinky, trochu vody v ktorej sa varila a rozmixujeme. Ak je moc hustá, pridajte ešte vodu. Ak riedka, dajte do chladničky trochu stuhnúť.
Poznámka k receptu

TIP: Vynikajúco chutí aj s mrkvou, buď na kolieska uvarenou spolu so šošovicou, alebo na záver najemno nastrúhanou.  Pre pikantnosť môžete

pridať aj strúčik čerstvého cesnaku, tahini pastu, prípadne orestovanú červenú cibuľku. Nmiesto oleja môžete použiť aj maslo.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.