Pečená maslová tekvica plnená krémovým šampiónovým rizotom
Pečená maslová tekvica plnená krémovým šampiónovým rizotom
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je tu čas dozrievania zeleniny v záhrade a ja naozaj milujem tú chuť baby mladej tekvice. Pečená tekvica je vďaka medu nasladlá, maslová a delikátna. Skvelo ju dopĺňa krémové šampiónové rizoto, zvýraznené syrom cheddar. Zaručujem delikátnu chuť aj pre mäsožravcov 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
40 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
40 min.
Pečená maslová tekvica plnená krémovým šampiónovým rizotom
Pečená maslová tekvica plnená krémovým šampiónovým rizotom
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je tu čas dozrievania zeleniny v záhrade a ja naozaj milujem tú chuť baby mladej tekvice. Pečená tekvica je vďaka medu nasladlá, maslová a delikátna. Skvelo ju dopĺňa krémové šampiónové rizoto, zvýraznené syrom cheddar. Zaručujem delikátnu chuť aj pre mäsožravcov 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
40 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
40 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Tekvice si odrežeme navrchu a vydlabeme. Vrch nevyhadzovať, bude nám slúžiť pri servírovaní ako “čapička”. Ak máte vnútro bez jadierok, môžete použiť. Ak nie, jadierka nedávajte, zvyknú byť tvrdé a nebolo by to chutné.
    Tekvice si odrežeme navrchu a vydlabeme. Vrch nevyhadzovať, bude nám slúžiť pri servírovaní ako "čapička". Ak máte vnútro bez jadierok, môžete použiť. Ak nie, jadierka nedávajte, zvyknú byť tvrdé a nebolo by to chutné.
  2. Vnútro vydlabanej tekvice poriadne vytrieme medom (nešetrite), osolíme a okoreníme. Dáme piecť na 180 stupňov, režim horný a dolný bez teplovzduchu na cca 40-45 minút. Proste, domäkka.
  3. Dáme si variť ryžu (1 šálka ryže = cca 300 ml a 1,5 šálky vody), pridáme trochu soli, korenie kurkuma a prikryjeme. Keď začne vrieť, oheň stíšime na minimum a pod pokrievkou varíme do vyparenia vody, cca 15 minút.
  4. Medzitým si pripravíme rizoto. Na masle si speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak dosklovita. Potom pridáme najemno nastrúhaný petržlen. Šampióny si pod vodou vždy umyjem a rukou stiahnem ich vrchnú kožku, od hlúbikov do stredu šampiónu. Môžete aj nožom. Potom šampióny prekrojím napoly a nakrájam na plátky. Pridám k restovanej zelenine, dochutím drvenou rascou, oreganom, bazalkou, znížime oheň a prikryjeme pokrievkou. Necháme dusiť cca 10 minút. Nastrúhame hodne syra cheddar (ak nemáte, môžete aj goudu, resp. iný mäkký syr). Poriadne premiešame, pridáme trochu červenej papriky, dosolíme, nakrájame petržlenovú vňať a pažítku.
  5. Ryžu vmiešame do restovanej zeleniny. Ochutnáme, pridáme lyžicu masla a pár kvapiek citrónovej šťavy. Upečené tekvice zvonku potrieme maslom, aby sa krásne leskli a trošku posolíme. Naplníme ich a podávame 🙂 Kľudne aj s uhorkovým alebo rajčinovo-cibuľkovým šalátom. Hodí sa aj kapustový šalát.
Poznámka k receptu

TIP : Ak máte veľkú cuketu, naplňte a podávajte prekrojenú napoly 🙂

Bon appetit 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.