Sacchettini (tortellini) s mozarellovou omáčkou
Sacchettini (tortellini) s mozarellovou omáčkou
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes, keď sme prišli domov z návštevy, potrebovala som niečo ultra expresne navariť – do 10 minút, aby sa drobec mohol najesť a ísť spať. Objavila som v Lidli špenátové sacchettini (skoro som si na tom názve polámala jazyk :D). Sú to vlastne batôžky, resp. iný tvar cestovín, podobný tortellinam, čiže špenátové cestoviny plnené ricottou. Zloženie je relatívne fajn a uvarené sú za 3 minúty. Chutili fantasticky, omáčka veľmi jemná a decentná, plná mozarellovej chuti, zvýraznená muškátovým orieškom a kvapkou citrónovej šťavy 🙂 Dieťa už odfukuje, tak vám idem napísať recept 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 3 min.
Doba varenia
5-7 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 3 min.
Doba varenia
5-7 min.
Sacchettini (tortellini) s mozarellovou omáčkou
Sacchettini (tortellini) s mozarellovou omáčkou
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes, keď sme prišli domov z návštevy, potrebovala som niečo ultra expresne navariť – do 10 minút, aby sa drobec mohol najesť a ísť spať. Objavila som v Lidli špenátové sacchettini (skoro som si na tom názve polámala jazyk :D). Sú to vlastne batôžky, resp. iný tvar cestovín, podobný tortellinam, čiže špenátové cestoviny plnené ricottou. Zloženie je relatívne fajn a uvarené sú za 3 minúty. Chutili fantasticky, omáčka veľmi jemná a decentná, plná mozarellovej chuti, zvýraznená muškátovým orieškom a kvapkou citrónovej šťavy 🙂 Dieťa už odfukuje, tak vám idem napísať recept 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 3 min.
Doba varenia
5-7 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 3 min.
Doba varenia
5-7 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Vodu si dáme zovrieť do kanvice (šetríme čas), vlejeme do hrnca a vhodíme cestoviny. Znížime a varíme podľa návodu – tieto konkrétne len 3-4 minútky.
  2. Na panvicu dáme kúsok masla a počkáme, kým sa spení. Pridáme nakrájanú mozarellu a sem-tam miešame, kým sa nám rozpustí a začne ťahať, cca 3 minútky. Pridáme lučinu, premiešame a necháme minútku spojiť. Prilejeme smotanu a už len redukujeme a čakáme, kým sa nám zmes spojí. Osolíme, struhneme muškátový oriešok, pokvapkáme citrónom a nasekáme obľúbené bylinky. V mojom prípade petržlenovú vňať a koriander. Môžete použiť aj bazalku. Premiešame.
  3. Cestoviny scedíme (neoplachujeme) a položíme na ne kúsok masla. Jemne premiešame a servírujeme spolu s omáčkou. Bon appetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.