Smotanové rezne
Smotanové rezne
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 3.85
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ak ešte neviete, čo budete zajtra variť a nechce sa vám moc stáť pri hrncoch, tak smotanové rezne sú výbornou voľbou 🙂 kuracie/morčacie mäsko naložíte do marinády a zostane táááák jemné a šťavnaté. Čím sú marinované dlhšie, tým lepšie. Pyré, alebo na masle restované baby zemiačky sú výbornou prílohou. K tomu šalát z mladej kapusty.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Smotanové rezne
Smotanové rezne
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 3.85
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ak ešte neviete, čo budete zajtra variť a nechce sa vám moc stáť pri hrncoch, tak smotanové rezne sú výbornou voľbou 🙂 kuracie/morčacie mäsko naložíte do marinády a zostane táááák jemné a šťavnaté. Čím sú marinované dlhšie, tým lepšie. Pyré, alebo na masle restované baby zemiačky sú výbornou prílohou. K tomu šalát z mladej kapusty.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Kuracie prsia si očístíme a prekrojíme pozdĺžne na rezne. Pripravíme si marinádu. Pochúťkovú smotanu si zmiešame s vajíčkom, škrobom, pridáme soľ, kurkumu, čerstvo namleté korenie a keď máte radi cesnak, pretlačte jeden. Prsíčka namočíme do marinády. Ideálne zvečera do rána, môžete ich mať v marináde aj 3 dni. Na malom množstve olivového oleja (1-2 PL) ich opečieme z oboch strán dozlatista.
  2. Ak chcete pyré, zemiaky si ošúpeme, nakrájame a uvaríme domäkka. Vodu scedíme, pridáme maslo, soľ, trochu zohriateho mlieka, muškátový oriešok, trochu citrónovej šťavy, petržlenovú vňaťku a ručným pučítkom popučíme.
  3. Restované maslové zemiaky si pripravíme nasledovne. Mini baby zemiačky si poriadne umyjete pod vodou a dáme variť v celosti do polomäkka…cca 10-15 min. Kontrola vidličkou. Scedíme, zavrieme pokrievkou a z celej sily dva trikrát zatrasieme celým hrncom, aby sa nám zemiaky trochu poobúchali. Budú tak chutnejšie. Na panvici si speníme maslo a zprudka zemiaky opečieme, aby chytili zlatistú farbu. Osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme petržlenovou vňaťou.
    Restované maslové zemiaky si pripravíme nasledovne. Mini baby zemiačky si poriadne umyjete pod vodou a dáme variť v celosti do polomäkka...cca 10-15 min. Kontrola vidličkou. Scedíme, zavrieme pokrievkou a z celej sily dva trikrát zatrasieme celým hrncom, aby sa nám zemiaky trochu poobúchali. Budú tak chutnejšie. Na panvici si speníme maslo a zprudka zemiaky opečieme, aby chytili zlatistú farbu. Osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme petržlenovou vňaťou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.