Špaldová bábovka s mandľami
Špaldová bábovka s mandľami
Hodnotienie: 20
Hodnotenie: 4.15
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem jej chuť. Niet nad hebkú domácu bábovku. Dva roky som skúšala recepty od výmyslu sveta a nebolo jednej, ktorá by nebola vnútri mokrá, alebo zadusená, alebo “šťavnatá”, čiže mokrá. Až dnes, ajhľa, ono to klaplo. Je jemnučká, až sa miestami rozpadáva, vnútri je úplne suchá s podtónom orieškovej chuti, ako to len špalda vie, a s akcentom jemných mandlí. Hotová je ľavou zadnou a úplne jednoducho. Pôvodný recept je od mojej priateľky Andrejky, ktorý som trochu upravila.
Špaldová bábovka s mandľami
Špaldová bábovka s mandľami
Hodnotienie: 20
Hodnotenie: 4.15
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem jej chuť. Niet nad hebkú domácu bábovku. Dva roky som skúšala recepty od výmyslu sveta a nebolo jednej, ktorá by nebola vnútri mokrá, alebo zadusená, alebo “šťavnatá”, čiže mokrá. Až dnes, ajhľa, ono to klaplo. Je jemnučká, až sa miestami rozpadáva, vnútri je úplne suchá s podtónom orieškovej chuti, ako to len špalda vie, a s akcentom jemných mandlí. Hotová je ľavou zadnou a úplne jednoducho. Pôvodný recept je od mojej priateľky Andrejky, ktorý som trochu upravila.
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora.
  2. Do robota si dáme 3 celé vajcia, trstinový cukor a necháme šlahať 10 min. do riadnej hustej cremy. Pridáme vnútro vanilkového lusku. Prilejeme šľahačkovú smotanu. Múku, mandle a prášok do pečiva si spolu premiešame a pridáme k zmesi. Necháme poriadne minútku zapracovať.
  3. Bábovkovú formu si vymastíme olejom a vysypeme špaldovou múkou. Masu nalejeme do formy, nie celú, trochu si necháme. Masa je trošku hustejšia, nezľaknite sa toho. Do zostatku primiešame karob, poriadne zapracujeme a vylejeme do formy na vanilkové cesto.
  4. Bábovku pečieme 30 minút, potom teplotu zvýšime na 180 stupňov a pečieme ešte 15-20 min. Kontrola špajlou, ak ešte nie je suchá, necháme v trúbe dopiecť. Vyberieme z trúby a necháme 10 minút postáť, až potom vyklopíme. Bábovku necháme aspoň hodinu vychladnúť, až potom ju krájame. Posypeme pomletým trstinovým cukrom. Je výborná s kúskom masla, nič iné jej nechýba 🙂
    Bábovku pečieme 30 minút, potom teplotu zvýšime na 180 stupňov a pečieme ešte 15-20 min. Kontrola špajlou, ak ešte nie je suchá, necháme v trúbe dopiecť. Vyberieme z trúby a necháme 10 minút postáť, až potom vyklopíme. Bábovku necháme aspoň hodinu vychladnúť, až potom ju krájame. Posypeme pomletým trstinovým cukrom. Je výborná s kúskom masla, nič iné jej nechýba :)
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.