Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom
Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom
Hodnotienie: 40
Hodnotenie: 4.2
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Koláčiky, ktoré milujú všetci od najmenších po najväčších. Sú neskutočné a prudko návykové! Asi najzdravšie aké poznám, len 6 ingrediencií, bez cukru a pritom sladké a neskutočne chrumkavééé. My ich milujeme. Môžete si pripraviť variácie, že pridáte do plnky mak, alebo použiť iný džem, či pridať tvarohovú plnu s medom.
Množstvo Príprava
20 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 30 min
Množstvo Príprava
20 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 30 min
Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom
Špaldové mrkváčiky so slivkovým džemom
Hodnotienie: 40
Hodnotenie: 4.2
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Koláčiky, ktoré milujú všetci od najmenších po najväčších. Sú neskutočné a prudko návykové! Asi najzdravšie aké poznám, len 6 ingrediencií, bez cukru a pritom sladké a neskutočne chrumkavééé. My ich milujeme. Môžete si pripraviť variácie, že pridáte do plnky mak, alebo použiť iný džem, či pridať tvarohovú plnu s medom.
Množstvo Príprava
20 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 30 min
Množstvo Príprava
20 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Všetky ingrediencie si zmiešame ručne dokopy v jemne lepivé cesto. Trvá to chvíľku. Rozprestrieme si potravinovú fóliu a ručne roztlačíme cesto na hrubšiu placku. Zabalíme a dáme do chladničky na 30 min. Ak chcete proces urýchliť, dajte na 15 min do mrazničky.
  2. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov hore dole.
  3. Cesto vyberieme, odbalíme a položíme na papier na pečenie. Prikryjeme potravinovou fóliou v ktorom bolo zabalené a vyvaľkáme natenko. Kolečkom narežeme na kocky veľkosti 7×7 cm. Väčšie sú lepšie, budú sa vám lepšie tvarovať a džem nebude vychádzať. Na každý štvorec dáme cca 1 lyžičku džemu. Prehneme napoly a poriadne stlačíme vidličkou všetky kraje, aby džem nevytiekol. Stred, trojhránka prepichneme vidličkou. Ak chceme šatôčky tak protilahlé rohy poriadne stlačíme dostredu, aby sa nám po obvode vytvorili štyri “slzičky”. Preložíme na plech s pečiacim papierom a pečieme 20-25 min dozlatova.
    Cesto vyberieme, odbalíme a položíme na papier na pečenie. Prikryjeme potravinovou fóliou v ktorom bolo zabalené a vyvaľkáme natenko. Kolečkom narežeme na kocky veľkosti 7x7 cm. Väčšie sú lepšie, budú sa vám lepšie tvarovať a džem nebude vychádzať. Na každý štvorec dáme cca 1 lyžičku džemu. Prehneme napoly a poriadne stlačíme vidličkou všetky kraje, aby džem nevytiekol. Stred, trojhránka prepichneme vidličkou. Ak chceme šatôčky tak protilahlé rohy poriadne stlačíme dostredu, aby sa nám po obvode vytvorili štyri "slzičky". Preložíme na plech s pečiacim papierom a pečieme 20-25 min dozlatova.
Poznámka k receptu

TIP: citrónovú šťavu milujem pridávať do takýchto krehkých pečív, dodá neskutočnú elasticitu cestu.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.