Špenátové quesadillas (plnené tortilly)
Špenátové quesadillas (plnené tortilly)
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Quesadillas (kesadily) mám naozaj rada. Sú to neskutočné mexické špenátové tortily, ktoré som naplnila syrom, paradajkou, mrkvou a bazalkou. Sú také chrumkavé. Úplne praskajú každým sústom. Podľa chuti môžete pridať aj šunku.
Množstvo Príprava
2 ks 15 min.
Doba varenia
2 min.
Množstvo Príprava
2 ks 15 min.
Doba varenia
2 min.
Špenátové quesadillas (plnené tortilly)
Špenátové quesadillas (plnené tortilly)
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Quesadillas (kesadily) mám naozaj rada. Sú to neskutočné mexické špenátové tortily, ktoré som naplnila syrom, paradajkou, mrkvou a bazalkou. Sú také chrumkavé. Úplne praskajú každým sústom. Podľa chuti môžete pridať aj šunku.
Množstvo Príprava
2 ks 15 min.
Doba varenia
2 min.
Množstvo Príprava
2 ks 15 min.
Doba varenia
2 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Do hrnca dáme zovrieť trochu vody. Keď zovrie, vhodíme špenát a necháme minútku prevrieť. Scedíme (vodu nevylievame). Do mixéra s S nožmi pridáme múku, soľ, pdp, špenát, vodu a necháme vypulzovať cesto. Krásne sa nám spojí.
  2. Pracovnú dosku si posypeme múkou a vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí. Bochník rozdelíme na dve časti a z každej vyvaľkáme do kruhu tenkú placku, ideálne najviac ako nás pustí, takú tenkú ako palacinky. Odporúčam s cestom pracovať ešte keď je teplé a vyvaľkať si všetky placky. Potom, keď cesto vychladne sa s ním už ťažšie pracuje.
  3. Suchú panvicu si poriadne rozhorúčime (bez oleja!) a na plnom ohni na nej opečieme placku z oboch strán cca minútu. Musí byť chrumkavá. Pokým sa nám pripravuje druhá strana, na tú opečenú polovicu poukladáme syr, šunku, paradajky, nastrúhame mrkvu, pridáme bazalkové listy a uzavrieme – akoby sme robili calzone pizzu, privrieme druhou stranou, pritlačíme a necháme ešte zapiecť z oboch strán chvíľku, aby sa nám roztiekol syr. Jednu quesadillu rozkrojíme na 3 trojuholníky.
    Suchú panvicu si poriadne rozhorúčime (bez oleja!) a na plnom ohni na nej opečieme placku z oboch strán cca minútu. Musí byť chrumkavá. Pokým sa nám pripravuje druhá strana, na tú opečenú polovicu poukladáme syr, šunku, paradajky, nastrúhame mrkvu, pridáme bazalkové listy a uzavrieme – akoby sme robili calzone pizzu, privrieme druhou stranou, pritlačíme a necháme ešte zapiecť z oboch strán chvíľku, aby sa nám roztiekol syr. Jednu quesadillu rozkrojíme na 3 trojuholníky.
  4. Ak nám na panvici zostanú olúpnuté kúsky, len ich zotrieme, aby sa nám neprihárali. Ak chcete mať quesadilly rýchlejšie hotové, robte súbežne na dvoch panviciach.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.