Úžasná karfiolová polievka
Úžasná karfiolová polievka
Hodnotienie: 35
Hodnotenie: 4.06
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Táto polievka je naozaj chuťovo úžasna. Plná chuť zeleniny, chutí tak krémovo aj napriek tomu, že tam nie je žiadne maslo a jemná aróma, ktorú odovzdá karfiol, ktorý aj jemne zachrumká. Delikátna, gurmánska, celá rodina si pochutíte.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Úžasná karfiolová polievka
Úžasná karfiolová polievka
Hodnotienie: 35
Hodnotenie: 4.06
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Táto polievka je naozaj chuťovo úžasna. Plná chuť zeleniny, chutí tak krémovo aj napriek tomu, že tam nie je žiadne maslo a jemná aróma, ktorú odovzdá karfiol, ktorý aj jemne zachrumká. Delikátna, gurmánska, celá rodina si pochutíte.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť 1,5 litra vody.
  2. Mrkvu aj zeler si ošúpeme a prekrojíme. Hokaido nešúpeme, prekrojíme ho napoly, vyberieme semiačka a odkrojíme hrubší polmesiac. Zeleninu pridáme do sekáčika s S nožmi, alebo mixéra a mixneme nadrobno.
  3. V hrnci rozhorúčime olivový olej, pridáme zeleninu, rascu a minútku orestujeme. Poprášime kurkumou, osolíme a zalejeme vriacou vodou z kanvice. Varíme 5 minút a následne polievku celú rozmixujeme.
  4. Karfiol si cez hlavičky nožom prekrojíme a rozoberieme na ružičky. Nakrájame si na malinké kocky aj cuketu a obe pridáme do hrnca. Varíme ešte 5 minút. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou, trochou medu a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Poznámka k receptu

TIP: Namiesto zeleru môžete pridať aj petržlen. Hokaido nahraďte akoukoľvek inou tekvicou.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.