Vege boloňské špagety
Vege boloňské špagety
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 4.06
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca bezmäsitá verzia boloňských špagiet 🙂 Rýchla, prekvapivo chutná a skvelá nielen pre deti :* Mäso nahradila červená šošovica a ak pridáte nadrobno nakrájanú cuketu, bude to mať ešte šťavnatejšiu, mäsitejšiu chuť :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
15 min
Vege boloňské špagety
Vege boloňské špagety
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 4.06
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca bezmäsitá verzia boloňských špagiet 🙂 Rýchla, prekvapivo chutná a skvelá nielen pre deti :* Mäso nahradila červená šošovica a ak pridáte nadrobno nakrájanú cuketu, bude to mať ešte šťavnatejšiu, mäsitejšiu chuť :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Dáme si zovrieť vodu na špagety. A špagety uvaríme podľa návodu.
  2. Medzitým si nakrájame červenú cibuľu veľmi nadrobno a osmahneme ju dosklovita na olivovom oleji. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, drvenú rascu, červenú mletú papriku, kurkumu, pridáme celý strúčik cesnaku na prevoňanie, šošovicu a zalejeme pasírovanými rajčinami. Vhodíme 2 listy bazalky a na malom ohni varíme 15 min. Miešame, v prípade potreby podlejeme vodou. Na záver dochutíme soľou, medom, majoránkou. Ak máte radi výraznejšiu chuť, môžete pridať fermentovanú sójovú omáčku.
  3. Špagety zlejeme, pridáme na ne kus masla, zamiešame a servírujeme s omáčkou, navrch nastrúhame pecorino, alebo parmezán a podávame s čerstvou bazalkou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.