Vývar, chrenová sviečková, krupicové halušky - obed zo skoro jedného hrnca
Vývar, chrenová sviečková, krupicové halušky – obed zo skoro jedného hrnca
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Cez víkend veľmi dobre padne obed z takmer jedného hrnca. Keď uvaríte chutné slovenské jedlo pre celú rodinu, ktoré je zdravé a aj zasýtil. A navyše nemusíte stráviť pri hrncoch pol dňa..
Vývar, chrenová sviečková, krupicové halušky - obed zo skoro jedného hrnca
Vývar, chrenová sviečková, krupicové halušky – obed zo skoro jedného hrnca
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Cez víkend veľmi dobre padne obed z takmer jedného hrnca. Keď uvaríte chutné slovenské jedlo pre celú rodinu, ktoré je zdravé a aj zasýtil. A navyše nemusíte stráviť pri hrncoch pol dňa..
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Zeleninu si ošúpeme a vcelosti dáme do hrnca. Pridáme mäso, vňate, zalejeme vodou a privedieme k bodu varu. Vývar zvyknem variť v tlakovom hrnci. Ak nemáte tlakový hrniec, bude to trvať dvojnásobok, inak je postup rovnaký. Počkáme do zovretia a zberáme sitkom z polievky nečistoty ktoré mäso vyplaví, asi 5-10 min, Následne zavieme tlakový hrniec, a od písknutia varíme cca 50-80 min. Závisí, či mäsko je z obchodu, alebo domáce. Ak nemáme tlakový hrniec, varíme 3-4 hodiny.
  2. Po uvarení vyberieme cibuľu, cesnak, vňate, pór a vyhodíme. Naservírujeme prvý chod – vývar, precedíme polievku, nakrájame mrkvu, zemiak, pridáme nasekané čerstvé vňate, kvapneme trochu citrón šťavy, pridáme mletúú červenú papriku, čerstvú vňať z petrželky, soľ a dokonalý vývar na svete.
  3. Pripravíme si krupicové halušky : vajcia, krupicu, soľ a kurkumu si zmiešame dokopy. Do 3 litrového hrnca si dáme zovrieť vodu. Keď začne vrieť znížime úplne oheň a sitkujeme halušky. Je veľmi dôležité, aby nám voda nevrela, inak z nich zostane kaša. Necháme asi tak 3 minútky a potom jemne oheň zvýšime, aby len jemnučko bublal. Po ďalších 3 min halušky jemne precedíme, pridáme kus masla a jemne osolíme.
    Pripravíme si krupicové halušky : vajcia, krupicu, soľ a kurkumu si zmiešame dokopy. Do 3 litrového hrnca si dáme zovrieť vodu. Keď začne vrieť znížime úplne oheň a sitkujeme halušky. Je veľmi dôležité, aby nám voda nevrela, inak z nich zostane kaša. Necháme asi tak 3 minútky a potom jemne oheň zvýšime, aby len jemnučko bublal. Po ďalších 3 min halušky jemne precedíme, pridáme kus masla a jemne osolíme.
  4. Z vývaru zoberiem mrkvu, petržlen, zeler a rozmixujeme s vývarom z polievky na krémovú konzistenciu. Pridáme maslo, čerstvé vňate, šťavu z citróna, soľ a hotovo. Kto má rád, môže pridať aj šlahačkovú smotanu. Pre dospelých nastrúhame do omáčky čestvý chren. Nakrájame mäsko, prelejeme šťavou a podávame.
    Z vývaru zoberiem mrkvu, petržlen, zeler a rozmixujeme s vývarom z polievky na krémovú konzistenciu. Pridáme maslo, čerstvé vňate, šťavu z citróna, soľ a hotovo. Kto má rád, môže pridať aj šlahačkovú smotanu. Pre dospelých nastrúhame do omáčky čestvý chren. Nakrájame mäsko, prelejeme šťavou a podávame.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.