Zeleninová nátierka
Zeleninová nátierka
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.2
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Fantastická nátierka na víkendové ráno. Koreňová zeleninka ja vždy zárukou úspechu, keď sa krátko udusí získa neskutočnú chuť. Veľmi rýchlo u nás zmizla, ledva som ju stihla odfotiť. Tak nech vám chutí.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Zeleninová nátierka
Zeleninová nátierka
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.2
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Fantastická nátierka na víkendové ráno. Koreňová zeleninka ja vždy zárukou úspechu, keď sa krátko udusí získa neskutočnú chuť. Veľmi rýchlo u nás zmizla, ledva som ju stihla odfotiť. Tak nech vám chutí.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Zeleninu si očistíme, ošúpeme a nahrubo nastrúhame (okrem póru, ten nakrájame na polkolieska).
  2. Do panvice si dáme rozohriať olivový olej, pridáme zeleninu a sprudka restujeme cca 2 minútky. Pridáme drvenú rascu, kurkumu, droždie a zamiešame. Znížime oheň, prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 8 minút.
  3. Uvarenú zeleninu preložíme do mixéra, pridáme maslo, soľ, čerstvé bylinky a trochu citrónovej šťavy. Rozmixujeme na pomazánkovú hmotu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.