Zimná antioxi explózia
Zimná antioxi explózia
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V zime varím vždy trochu inak, volím inú skladbu surovín. Naše telo potrebuje zahriať, potrebuje dávku antioxidantov a ten správny pomer bielkovín, aby dokázalao „prečkať“ dobu bez slnečnej energie a vitamínov z pôdy. Prečo tieto suroviny : > červená šošovica – zahrieva organizmus > cvikla – tzv. krvavé zlato, vysoké antibiotické a antiseptické úcinky > ovsené vločky – v kombinácii so zeleninou a obilovinou sa menia na dokonalú bielkovinovú náhradu mäsa, plus obsahujú celý rad vitamínov a dokonca kyseliny listovú a pantoténovú > mrkva – vždy ju pridávam do akýchkoľvek rajčinových pokrmov, nakoľko je zásadotvorná a znižuje kyselinotvorné rajčiny. okrem toho znižuje cholesterol, obsahuje celý rad vitámínov a je vhodná pre kojace, nakoľko zvyšuje laktáciu > cesnak – prírodné antibiotikum, vždy ho prihodím > rajčiny – veľká zásobáreň antioxidantov, znižujú cholesterol, obsahujú vysoké percento vitamínu K a sú nizkokalorické. > maslo – na záver, pomáha zelenine, aby dodatočne aktivovala iné vitamíny zo zeleniny
Množstvo Príprava
4 porcie 5 min.
Doba varenia
30 min.
Množstvo Príprava
4 porcie 5 min.
Doba varenia
30 min.
Zimná antioxi explózia
Zimná antioxi explózia
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V zime varím vždy trochu inak, volím inú skladbu surovín. Naše telo potrebuje zahriať, potrebuje dávku antioxidantov a ten správny pomer bielkovín, aby dokázalao „prečkať“ dobu bez slnečnej energie a vitamínov z pôdy. Prečo tieto suroviny : > červená šošovica – zahrieva organizmus > cvikla – tzv. krvavé zlato, vysoké antibiotické a antiseptické úcinky > ovsené vločky – v kombinácii so zeleninou a obilovinou sa menia na dokonalú bielkovinovú náhradu mäsa, plus obsahujú celý rad vitamínov a dokonca kyseliny listovú a pantoténovú > mrkva – vždy ju pridávam do akýchkoľvek rajčinových pokrmov, nakoľko je zásadotvorná a znižuje kyselinotvorné rajčiny. okrem toho znižuje cholesterol, obsahuje celý rad vitámínov a je vhodná pre kojace, nakoľko zvyšuje laktáciu > cesnak – prírodné antibiotikum, vždy ho prihodím > rajčiny – veľká zásobáreň antioxidantov, znižujú cholesterol, obsahujú vysoké percento vitamínu K a sú nizkokalorické. > maslo – na záver, pomáha zelenine, aby dodatočne aktivovala iné vitamíny zo zeleniny
Množstvo Príprava
4 porcie 5 min.
Doba varenia
30 min.
Množstvo Príprava
4 porcie 5 min.
Doba varenia
30 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť 1,5 litra vody. Mrkvu a cviklu nastrúhame nahrubo do hrnca, aby sa uvarili domäkka a pridáme všetky ostatné hlavné ingrediencie.
  2. Dochutíme drvenou rascou a tymiánom, zalejeme vriacou vodou a varíme 20 minút. Následne polievku rozmixujeme, aby sme ju mali hodvábne krémovú.
  3. Polievku dochutíme maslom, medom, soľou a podávame buď s kopčekom parmezánu, nastrúhaným ementálom, alebo kopčekom kyslej smotany, príp. creme fraiche, alebo sladkou smotanou.
Poznámka k receptu

TIP : Vždy všetko solím až na záver, nakoľko varom soľ stráca na intenzite, a potom jej musíte dať oveľa viac.

Ak máte výrobník mlieka alebo polievkovar, môžete polievočku uvariť v ňom.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.