Zimná krémová šošovicová polievka
Votes: 7
Rating: 3.71
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Naši starí rodičia aj rodičia v minulosti prežívali zimu na koreňovej zelenine, strukovine a kyslej kapuste 😊. Mne sa táto filozofia veľmi páči 👌Základ bol zasýtiť a zahriať organizmus. Keď som sa pýtala mojej maminky, ako často mali mäso, povedala mi, že v nedeľu. Mäso mám rada, ale som presvedčená, že je prínosom max 2-3x do týždňa. Prinášam vám recept na zimnú zahrievaciu, výživnú, sýtu a chutnú polievočku 😍 Krémovú..😋 Tú ľúbia aj deti 😊Šošovica je nízkotučná a nízkokalorická strukovina s vysokým obsahom bielkovín, vitamínov skupiny B a minerálov. Obsahuje taktiež veľa železa, preto pridávame do polievky citrónovú šťavu, aby sme uľahčili jeho vsetrebávanie. 💪V zime nielen zahreje, ale reguluje činnosť čriev a podporuje metabolickú výmenu. Je výborná pri chudokrvnosti, znižuje cholesterol a znižuje aj cukor, čiže ideálna pre diabetikov.
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
25 min
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
25 min
Zimná krémová šošovicová polievka
Votes: 7
Rating: 3.71
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Naši starí rodičia aj rodičia v minulosti prežívali zimu na koreňovej zelenine, strukovine a kyslej kapuste 😊. Mne sa táto filozofia veľmi páči 👌Základ bol zasýtiť a zahriať organizmus. Keď som sa pýtala mojej maminky, ako často mali mäso, povedala mi, že v nedeľu. Mäso mám rada, ale som presvedčená, že je prínosom max 2-3x do týždňa. Prinášam vám recept na zimnú zahrievaciu, výživnú, sýtu a chutnú polievočku 😍 Krémovú..😋 Tú ľúbia aj deti 😊Šošovica je nízkotučná a nízkokalorická strukovina s vysokým obsahom bielkovín, vitamínov skupiny B a minerálov. Obsahuje taktiež veľa železa, preto pridávame do polievky citrónovú šťavu, aby sme uľahčili jeho vsetrebávanie. 💪V zime nielen zahreje, ale reguluje činnosť čriev a podporuje metabolickú výmenu. Je výborná pri chudokrvnosti, znižuje cholesterol a znižuje aj cukor, čiže ideálna pre diabetikov.
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
25 min
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
25 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Šošovicu si premyjeme a namočíme do vody zvečera do rána. Ráno z vody zlejeme a premyjeme.
  2. Do kanvice si dáme zovrieť vodu. Pór nakrájame na polkolieska, koreňovú zeleninu si ošúpeme a nakrájame na drobno. Môžete ju dať rozsekať aj do mixéra.
  3. Do hrnca dáme olivový olej a necháme mierne rozhorúčiť. Pridáme pór a pol minútky orestujeme. Vysypeme ostatnú koreňovú zeleninu a restujeme cca 1-2 minútky. Pridáme šošovicu, slivky, dochutíme rascou, červenou mletou paprikou, kurkumou, párkrát premiešame a dolejeme vodu z kanvice.
  4. Varíme na malom ohni pod pokrievkou 25-30 minút. Následne rozmixujeme. Podľa potreby dolejeme vodu na rozriedenie. Dochutíme soľou, maslom a citrónovou šťavou.
Share this Recipe